Politika

Magyarország számára a magyar családok és gyermekek az elsők

Magyarország számára a magyar családok és gyermekek az elsők

2024. február 15., csütörtök
Magyarország számára a magyar családok és gyermekek az elsők

Magyarországon a magyar családok és a magyar gyermekek az elsők, ezt pedig nekik is érezniük kell - jelentette ki Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára csütörtökön.

 

 

"Ahol terveznek és építenek, ott van jövő és ott van jövőkép."

Emlékeztetett Vitályos Eszter, hogy 2010 és 2023 között az óvodai férőhelyek száma mintegy 18 ezer férőhellyel emelkedett, és az óvodák építésére, bővítésére több mint 320 milliárd forintot fordított a kormány.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az óvodafejlesztési program kapcsán köszönetét fejezte ki a katolikus egyháznak azért az együttműködésért, amelyet az elmúlt években tanúsított.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az egyházi iskola, egyházi óvoda a gyermekeket neveli, de ha a szülők nem vesznek ebben részt, nem partnerei az egyháznak, a nevelőknek, "akkor bizony az a nevelés nem ér annyit, mint amennyit szeretnénk elérni".

Soltész Miklós azt mondta, erősíteni kell a nők, asszonyok tiszteletét, a gyermekek szeretetét, a nevelésben is megvalósuló odafigyelést és segítést.

Azért, mert idősödik egy édesanya, őt nem cseréljük le; azért, mert valaki hibát követ el, nem lehet mindenféle gyalázatot rákiáltani

- fogalmazott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.