Rétvári: augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak (FRISSÍTVE)

2017. július 29., szombat · 6 hozzászólás

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák: a nagycsaládosok jövőre is számíthatnak a kormányra

2017. július 1., szombat · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

A nagycsaládosok 2018-ban is számíthatnak a kormány támogatására, hiszen ők jelentik a nemzet növekedésének zálogát – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások, például az otthonteremtési kedvezmény, mint a vér szerinti szülőket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák: a családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki biztonságra van szükségük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Professzorok Batthyány Körének (PBK) konferenciáján. Tovább »

Tóth I. János: A Demográfiai Fórumtól a Családok Világtalálkozójáig

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

toth_janos002kf

A magyar társadalom évtizedek óta demográfiai válságban van: öregszik és csökken a népessége. Az elmúlt 40 év alatt hazánk lakossága 1 millió emberrel csökkent – írja szerkesztőségünknek küldött levelében Tóth I. János szegedi filozófus, amit szó szerint közlünk. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: 1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba (FRISSÍTVE)

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a most zárult nemzeti konzultációt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot. Tovább »

Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jobb befektetés a családoknál – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Családok világtalálkozója – Balog: a családokban van Magyarország jövője

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

A családokban van Magyarország, Európa és az egész teremtett világ jövője – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a családok XI. világkongresszusán, amelyet a Családok budapesti világtalálkozója keretében rendeztek meg. Tovább »

Orbán: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét (FRISSÍTVE)

2017. május 25., csütörtök · 6 hozzászólás

orban_viktor_0525_csaladok_vilagtalakozoja

A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek “középpontjába a kétgyermekes családokat állítják” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet. Tovább »

Novák Katalin: Lengyelország és Magyarország szerint is fontosak a családi értékek

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Lengyelország és Magyarország szerint is fontosak a családi értékek, ezt mindkét ország igyekszik kormányzati szinten is megjeleníteni és támogatni a családbarát szemléletmódot a lehető legtöbb területen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek telefonon azután, hogy Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével közösen Varsóban megbeszélést folytatott Elzbieta Rafalska lengyel család- és munkaügyi, társadalompolitikai miniszterrel. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: az EP határozata baloldali politikai provokáció (FRISSÍTVE)

2017. május 18., csütörtök · 7 hozzászólás

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott, Magyarországra vonatkozó határozat “baloldali politikai provokáció, nem több és nem kevesebb”. Tovább »

Novák Katalin: jövőre több mint 36 milliárd forint jut a bölcsődékre

2017. május 13., szombat · Egy hozzászólás

Jelentősen emelik a bölcsődék finanszírozását jövőre, a 2018-as költségvetésben két és félszer akkora összeg áll majd rendelkezésre: az idei 16,5 milliárd forinthoz képest 36,6 milliárd forint – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Ringató egyesület családi napján. Tovább »

Lázár János: nem lesz választási költségvetés

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

Lázár János

Nem lesz választási költségvetés jövőre Magyarországon – közölte a Világgazdaságnak adott interjújában Lázár János, hozzátéve: a 2018-as büdzsének a foglalkoztatás, a családtámogatás és a védelmi kiadások lesznek a legfontosabb területei. Tovább »

Tóth I. János: Főállású szülőkkel a 2,1-es termékenységi arányszámért

2017. március 23., csütörtök · Egy hozzászólás

csaladi _nap_ujszeged15_gs

A főállású szülő intézménye a születéstámogató (pronatalista) népességpolitikai eszközök számát bővíti. Ez az intézmény, véleményem szerint, az utolsó reményünk arra, hogy a 2,1-es termékenységi arányszámot elérjük – írja Tóth I. János. A szerzőnek a Családtudományi Platform (CSTP) 2017. március 23-i budapesti találkozóján elhangzott előadásának szerkesztett változata. Tovább »

Tóth I. János: Főállású szülő bére és társadalmi költsége

2017. február 13., hétfő · Egy hozzászólás

csalad_szulok_baba_gyerekvallalas

A főállású szülő intézményévél szabna gátat a társadalom elöregedésének Tóth János szegedi filozófus, azonban annak megvalósíthatóságával kapcsolatban fontos kérdést jelent annak bére és költsége. Erről értekezik jelenlegi írásában. Tovább »

Rétvári: évek óta növekszik a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj összege

2017. január 15., vasárnap · Hozzászólok

2010 óta folyamatosan növekednek a családokra fordított állami források, egyre több pénz marad a családok, a kisgyermekesek zsebében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel. Tovább »

Dömötör: az adócsökkentések és a béremelések 2017 fontos kormányzati céljai között

2016. december 31., szombat · 3 hozzászólás

EP-választás - Fidesz - Dömötör Csaba sajtótájékoztatój

Az adócsökkentések, a béremelések, a családok fokozottabb támogatása, valamint Európa és Magyarország biztonságának megvédése szerepel 2017 legfontosabb kormányzati céljai között – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Rétvári: januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

retvari_forum_tiszasziget002

Januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei, és európai szinten is példa nélküli, amennyit a kormány a családokra költ jövőre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Halász János: ha az ellenzéken múlna, a családok nem léphetnének előre 2017-ben

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

halasz_janos01_gs

Ha az ellenzéken múlna, akkor a családok 2017-ben sem léphetnének előre, az ellenzéki pártok ugyanis sorra elutasították és a mai napig is támadják a családokat segítő intézkedéseket – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Halász János: a szocialisták eltörölnék a családokat segítő intézkedéseket

2016. december 27., kedd · 9 hozzászólás

Halász János; Gulyás Gergely

A szocialisták ahogy kormányzásuk alatt, úgy most is minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen vannak – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János utalt rá, hogy kedden Novák Katalin és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának két államtitkára sajtótájékoztatót tartott a családtámogatásokról. A frakció szóvivője ennek kapcsán közölte: a baloldal kormányzása alatt nem becsülte meg a gyermekeket nevelőket, elszegényítette a gyermekes családokat, folyamatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta őket.

A magyar családokkal fizettették Európában a legmagasabb rezsit, és bár azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villanyáram árát. Folyamatosan emelték a munkát és a fogyasztást terhelő adókat, az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték – sorolta a szóvivő.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, és csökkentették a három- és többgyermekesekét, valamint eltörölték az első Orbán-kormány alatt bevezetett otthonteremtési kedvezményeket. Megjegyezte: a szocialisták több mint duplájára emelték a lakásáfát és “devizahitelekbe taszították a magyar családokat”, és a gyermekétkeztetésre nem szántak elegendő forrást, “és annak is csak a töredékét fizették ki”.

A baloldal a mai napig rendszeresen nem támogatja a magyar családok életét megkönnyítő adócsökkentéseket, az otthonteremtési programot és a béremeléseket. Ha a szocialistákon múlna, se adócsökkentés, se béremelés, se ingyenes gyermekétkeztetés, sem ingyenes tankönyv, se rezsicsökkentés, se otthonteremtési program nem lenne – jelentette ki. Hozzátette: a polgári kormány ezzel szemben a családok megélhetését adócsökkentésekkel, otthonteremtést támogatásokkal, béremeléssel teszi könnyebbé.

A polgári kormány visszaadta az adókedvezményeket a gyermekeket nevelőknek, bevezette a családi adórendszert, és ennek köszönhetően minden évben több pénz marad a családoknál – mondta. Hozzátette: 2017-ben tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, így aztán tovább nő a családok jövedelme. Emellett – jegyezte meg – a rendszerváltás óta soha annyi támogatás nem jutott még otthonteremtésre, ingyenes gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvellátásra, mint 2017-ben fog. Szólt arról is, ma háromszor annyi kisgyermeknek jut ingyenes étkezéshez, mint amennyinek a szocialisták kormányzása alatt jutott.

Halász Jánost kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a New York Times szerint orosz fedett hírszerzők évi ötször utaztak le gyakorlatozni Bőnybe. A szóvivő ezzel kapcsolatban azt mondta, a kérdés az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában szóba került, “a hatóságok teszik a dolgukat” és vizsgálnak minden szálat, a kormány pedig minden szükséges lépést megtesz azért, hogy Magyarország biztonságát megvédje.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a szóvivőt, hogy Tényi István feljelentést tett a rendőrségen Orbán Viktor miniszterelnök meghamisított interjúja ügyében. Halász János leszögezte: sem most, sem korábban nem kérte sem a Fidesz, sem a Fidesz-frakció Tényi Istvánt arra, hogy tegyen feljelentést, ugyanakkor – jegyezte meg – egyetértenek vele abban, hogy “nem illik interjút hamisítani”. A szóvivő arra a felvetésre, tervezik-e a munkavállalói vízum egyszerűsítését, kijelentette, hogy a frakció véleménye szerint a munkahelyteremtő beruházásokat kell támogatni, ez az elsődleges cél.

Eddig több mint 34 ezer család vette igénybe a csokot

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Eddig összesen 34 500 család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a tavaly júliusi bevezetés óta, ami összesen 81,5 milliárd forintos támogatást jelent – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: a kormány támogatja az egyszülős családokat

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

A kormány támogatja az egyszülős családokat, nem elítélni, hanem segíteni kell az ilyen családokat és az egy szülő által nevelt gyermekeket – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák: egy átlagos jövedelmű nagycsalád gyakorlatilag nem fizet szja-t

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

Azok a legalább háromgyermekes családok, amelyekben mindkét szülő jövedelme átlagos, gyakorlatilag nem fizetnek személyi jövedelemadót (szja-t) a családi adókedvezmény rendszerének köszönhetően – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Tovább »

Novák Katalin: jövőre tovább emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye

2016. december 19., hétfő · Egy hozzászólás

novak_katalin_gs

Az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyereket nevelők családi adókedvezménye – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Tovább »

Balog Zoltán: a családok állnak a kormány munkájának középpontjában

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által felügyelt ágazatokban, ez a program jövőre is folytatódik – mondta el Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Kulturális bizottságának csütörtöki ülésén.
Tovább »

Novák Katalin: jövőre 10 százalékkal több jut családtámogatásra

2016. november 19., szombat · 11 hozzászólás

novak_katalin_gs

A családok támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben 10 százalékkal többet fordítanak családtámogatásra, mint az idén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Balog Zoltán: A népességcsökkenést a családok megerősítésével kell megállítani

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

Balog Zoltán

A népességcsökkenést belső erőforrásokra támaszkodva, a családok megerősítésével kell megállítani, és munkaalapú társadalmat kell létrehozni, amiben egyensúlyban van az egyén, a közösség és az állam felelőssége – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egy szakmai fórumon. Tovább »

Ez volt az első őszi szünet, amikor ingyen kaptak enni a rászoruló gyermekek

2016. november 5., szombat · Hozzászólok

Az idei az első év, amikor nem csak tanítási időben és a nyári szünetben, de az évközi szünetekben is ingyen kapnak enni a rászoruló gyermekek, a téli és a tavaszi szünet után a most záruló őszi szünet volt az első, amikor a rászorulók folyamatos ellátásban részesültek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Csok – Megjelentek a támogatásról és kedvezményről szóló rendeletek

2016. február 10., szerda · Hozzászólok

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó, valamint a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló új rendelet szerdán a Magyar Közlönyben. Tovább »

Árrobbanásra és a lakások méreteinek növekedésére számítanak a szakértők

2016. február 8., hétfő · Hozzászólok

Az új és a használt lakások, az építési telkek és az ingatlanok méreteinek növekedésére is számítanak az ingatlanpiaci szakemberek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatásaként – hangzott el az igénylés szabályait ismertető, a portfolio.hu, az FHB Bank és a takarékok által szervezett országos roadshow első, győri állomásán hétfőn. Tovább »

B. Nagy László: Adócsökkentés és otthonteremtés – középpontban a családok

2016. február 3., szerda · 2 hozzászólás

b_nagy_laszlo_sajtotajekoztato_01

A szegedi képviselő úgy fogalmazott: a kormány eltökélt szándéka, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz, hiszen az otthonteremtés nemzeti ügy. Tovább »

MÁK-os ügyköröket és kollégákat vesz át a kormányhivatal

2015. március 23., hétfő · Hozzászólok

kormanyhivatal_sajttaj03_gs

A család- és lakástámogatási ellátások is a kormányhivatalokhoz kerülnek, így áprilistól nem a Magyar Államkincstár szegedi irodáját kell felkeresniük a lakosoknak, hanem bármely kormányablaknál is intézhetik ügyeiket. Tovább »

Emmi: családtámogatási akcióprogramot indít a kormány

2014. október 31., péntek · Hozzászólok

Az év elsõ vidéki babája

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Következő oldal »