Politika

Kinevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét Novák Katalin

Kinevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét Novák Katalin

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 10., szerda
Kinevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét Novák Katalin

A Sándor-palotában került sor a kinevezésre, amelyről a köztársasági elnök számolt be a közösségi oldalán.

Fotó: Novák Katalin Facebook oldala

 

Ahogy már korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök Lánczi Tamást jelölte, Novák Katalin most pedig ki is nevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének.

 

 

Lánczi Tamás február elsejével kezdi meg munkáját a hivatalban. A hivatal nem nyomoz, nem szankcionál, az elsődleges feladata vizsgálatok lefolytatása lesz. 

A 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek. Erre reagálva mondta, hogy "a hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon".

Tehát úgy is fogalmazhatnék, hogy 2022 nem ismétlődhet meg

- mondta Lánczi Tamás.

 

 

 Két további kinevezés történt mellette: Dr. Horvát Szilárdot a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárává, Dr. Friedler Ferenc egyetemi tanárt a Széchenyi István Egyetem rektorává nevezte ki a köztársasági elnök.



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.