Politika

Alexander Soros Amerikában is csúcsra jár

Alexander Soros Amerikában is csúcsra jár

Márton Andrea
2023. november 22., szerda
Alexander Soros Amerikában is csúcsra jár

A milliárdos spekuláns, Soros György fia, Alexander még apjánál is nagyobb lendülettel vetette be magát az amerikai politika sűrűjébe. Bejáratos a Fehér Házba, nincs fontos demokrata párti politikus, akivel ne készült volna közös fotója, és számtalan demokrata jelöltet, valamint ügyet támogat a Soros-birodalom pénzén - köztük az abortuszhoz való jogot és a bevándorlókat is.

Csak 2020 óta mintegy hatszáz befizetést ad jelenleg ki Alexander Soros nevére az amerikai szövetségi választási bizottság internetes keresője. Soros György 38 éves fia — aki a nyáron átvette a 25 milliárd dolláros Soros-birodalomat.

Így Joe Biden 2020-as demokrata elnökjelölt megválasztásához már az előválasztásoktól kezdve mintegy 740 ezer dollárral járult hozzá.

Alexander Soros előtt apja, a jelenleg 93 éves Soros György is jelentős demokrata párti kampányfinanszírozó volt. Egy 2004-es ügyben a szövetségi választási bizottság azt valószínűsítette, hogy Soros megsértette a finanszírozási szabályokat, de a testületben kialakult szavazategyenlőség (3:3) miatt nem kezdeményezte, hogy induljon ellene eljárás.

Alexander Soros az apai alapítványbirodalmi örökséggel a kezében eleve remek lehetőségekkel vághatott neki liberális céljai megvalósításának. A The Wall Street Journalnek nyáron, az alapítványi irányítás átvételekor adott interjújában önmagát apjával összehasonlítva azt mondta: 

Én politikusabb vagyok

Az ifjabb Soros arról is beszél, olyan liberális ügyek mellett kötelezi el magát.

A kampánytámogatások mindenesetre beérnek, gyakorlatilag nincs olyan fontos demokrata párti politikus, akivel Alexander Sorosnak ne készült volna közös fotója. Világossá tette, hogy a 2024-es elnökválasztáson is azt akarja látni, hasznosul a pénze. Áprilisi Facebook-bejegyzése szerint „Gyerünk, Joe!” felkiáltással támogatja Joe Biden újraválasztási kampányát.

Joe Biden és Alexander Soros utóbbi április 25-i bejegyzésén, amely „Gyerünk, Joe!” felkiáltással támogatja az elnök újraválasztási kampányát. Forrás:  Facebook/Alexander Soros

 

Alexander szintén közös képen pózol többek között Kamala Harris alelnökkel, Barack Obama exelnökkel, Charles Schumerrel, a demokrata párti szenátusi frakció vezetőjével és Nancy Pelosi volt házelnökkel is.

Mint emlékezetes, Clinton végül elveszítette a 2016-os elnökválasztást Trumppal szemben, az ifjabb Soros 340 ezer dollárral Clintont támogatta.

Soros és Osborne Clintonnál egy 2015. augusztusi bejegyzésen. Forrás: Alexander Soros közösségi oldala

Mindenesetre a látogatói nyilvántartás szerint Alexander Soros legalább tizenhétszer járt a Fehér Házban, amióta Biden az elnök, és ott olyan döntéshozókkal is találkozott, mint az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának első helyettese.

Ennek a magyar–amerikai kapcsolatokat érintő része, hogy a demokrata kötődésű David Pressmant Budapesten ne váltsa majd olyan nagykövet, aki a Trump-időszakban kialakult jó szintre emelhetné vissza a kétoldalú viszonyt – az Orbán-kormánnyal szemben a dollárbaloldalt támogatja.

Az ifjabb Sorost Maxwell Osborne fekete divattervező (akit Clintonnak bemutatott) szó szerint is kiegészíti – nyíltan homoszexuális párkapcsolatban élnek. A liberális New York-i körökben ez is a glamúr részét képezi, számtalan felvételen örökítik meg közös pillanataikat.

(A teljes cikk ITT olvasható)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.