Politika

Leváltották Nemesi Pált

Leváltották Nemesi Pált

2022. május 26., csütörtök
Leváltották Nemesi Pált

Nemesi Pál helyett Bányai Gábor lesz a dél-alföldi régió területfejlesztési biztosa- derült ki a mai kormányinfon. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a Navracsics Tibor, a területet irányító új miniszter részben korábbi rendben képzeli a területfejlesztést. Az eddigi négy helyett öt kormánybiztos dolgozik majd, a dél-alföldi régióban azonban már nem Nemesi Pál, hanem a kiskunhalasi Bányai Gábor kap megbízást.

Navracsics Tibor területfejlesztési kormánybiztosai: Szabó Tünde, Czunyiné Bertalan Judit, Láng Zsolt, Móring József, Bányai Gábor.

Bányai Gábor tavaly hosszú ideig élet-halál között lebegett, miután elkapta a koronavírust. A Fidesz országgyűlési képviselőjét a szegedi klinikára szállították és ott sikerült megmenteni az életét.

NEMESI PÁL KÖZLEMÉNYBEN REAGÁLT

“A gazdaságfejlesztési zónák kormánybiztosait határozott időre kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök. Ez idén májusban lejárt. Itt is köszönöm a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Titkárságán dolgozó kollégák elhivatott munkáját. Kijelenthetem a Dél-Alföldön élnek a legkitartóbb és a fejlődés mellett legelkötelezettebb választott és kinevezett vezetők. A jövőben is természetesen minden titulusomban azon dolgozom, hogy Szeged központtal fejlődjön a Dél-Alföld, az elkezdett kiemelt projektek a lehető leghamarabb, és a leghatékonyabban valósuljanak meg. Őszinte leszek: nem könnyű évek várnak ránk, de a dél-alföldi családokat, vállalkozásokat és az itt élő polgárokat meg kell védeni a gazdasági nehézségek negatív hatásaitól. A szegedi déli Tisza - híddal kapcsolatban folyamatosan dolgoznak a szakkollégák, folyamatosak az egyeztetések, hiszen a hídnak meg kell épülnie a város, és a régió dinamikus fejlődése céljából. Hamarosan újabb hírekkel tudok szolgálni, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Építésgazdasági Kollégiumának társelnöke is kiemelt fontosságúnak tartom Szeged egyik, ha nem a legnagyobb projektjét. Köszönöm mindenkinek az érdeklődését, dolgozunk tovább. “-Írta közleményében Nemesi Pál.

Ezt mondta a kormányinfón a területfejlesztési kormánybiztosokról Gulyás Geregely:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.