Politika

Munkatársai harmadát meneszti az MSZP

Munkatársai harmadát meneszti az MSZP

2022. április 28., csütörtök
Munkatársai harmadát meneszti az MSZP

Tóth Bertalan, az MSZP távozó társelnöke párton belüli leépítéseket jelentett be.

A Magyar Nemzet információi szerint a frakciólétszámmal arányosan, vagyis harmadával csökken a párt alkalmazottainak, tanácsadóinak és egyéb munaktársainak száma.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke eközben arról beszélt, külföldi tanácsadók erőltették a putyinozást a kampányban, amit hibának vélt, mivel a békére és a szociális ígéretekre kellett volna koncentrálni.

Ellentmondásosan azt nyilatkozta az ATV-nek Tóth Bertalan: azért nem indul újra a társelnöki posztért, mert jóval kevesebb állami támogatást kap a párt, továbbá nagyon sok az elszámolni valójuk a közös ellenzéki kampány és az Állami Számvevőszék felé.

Hozzátette, hogy az elmúlt négy évben ő felelt a kampányfolyamat lebonyolításáért, ő felelt a gazdálkodásért, a pénzügyekért. Noha szerinte simán elszámoltak ezekkel a pénzekkel, és sikerült stabil alapokat összerakni a párt számára, most Tóth Bertalan bejelentette: leépítenek.

A hálózatot ugyanakkor elmondása szerint meg tudják őrizni. 2018-ban az MSZP-nek tizenöt fős képviselői csoportja volt, most pedig tíz, azaz harmadannyi. Így a párt kollégái közül is legalább ilyen arányban válhatnak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.