Politika

Mihálik elblicceli az IKV-s tevékenységét a szegedi ellenzék szerint

Mihálik elblicceli az IKV-s tevékenységét a szegedi ellenzék szerint

2021. december 13., hétfő
Mihálik elblicceli az IKV-s tevékenységét a szegedi ellenzék szerint

Chovanecz Kata fideszes képviselő ezúttal a az önkormányzati tulajdonú Székely sori társasház előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol arról számolt be: Mihálik Edvin továbbra sem tesz semmit az IKV Zrt-n belül.

Valamivel több mint egy hete kérte fel a képviselő Mihálikot arra, hogy az IKV-s tevékenységeit illetően álljon nyilvánosság elé, azonban ez máig nem történt meg, ahogy a SzegedMa kérdéseire sem válaszolt.

Chovanecz ezúttal egy olyan társasház előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol az IKV Zrt. több mint 600 ezer forintért cserélte ki a bejárati ajtókat, illetve ahol elmondása szerint javarészt szociális alapon pályáztatják a bérlakásokat. Szerinte a beköltözők jelentős óvadék befizetésére vannak kötelezve beköltözéskor.

Megerősítette, amit a legutóbbi sajtótájékoztató alkalmával is, hogy a belső ellenőrzések alakalmával is kifogásolták a nyilászáró-cserék pályáztatásának gyakorlatát.

- Nekem nem, de Mihálik Edvinnek, az IKV felügyelőbizottsági tagjának volt lehetősége megismerni a belső ellenőr jelentését, azonban a mai napig nem nyilatkozott erről a nyilvánosságnak - mondta Chovanecz. Hozzátette, ez azért meglepő, mert közpénzről, a szegediek pénzéről van szó.

Ezért azt kérdezi most a momentumos zöldpolitikustól:

  • miután több mint 2 éve felügyelőbizottsági tag és több mint 3 hónapja volt lehetősége megismerni a jelentést, hogy tisztán lát-e már a szervezet ügyeiben?
  • Amennyiben nem, mit tesz annak érdekében, hogy mégis tisztán lásson,
  • ha pedig igen, akkor mit tesz a problémás beszerzési gyakorlat megszüntetése és a hatékony közpénzfelhasználás érdekében?

A helyi ellenzéki képviselő szerint azonban más probléma is van a szervezettel: egy panaszos tavalyi beadvány nyomán a megyei kormányhivatal megállapította, hogy jogtalanul kötelezték óvadék fizetésére a szociális bérlakásokban élőket.

Ennek nyomán Chovanecz azt a kérdést is felteszi Miháliknak, tette valamit azért, hogy a károsultak a befizetett óvadéknak megfelelő összeget visszakapják. Információi szerint még mindig vannak, akik az óvadékot máig törlesztik, az ő esetükben azt kérdezi, tett-e valamit a zöldpolitikus azért, hogy ezek is eltörlésre kerüljenek, vagy továbbra is jogellenesen beszedi őket a cég.

Végezetük arra szólította fel a képviselőt, hogy ,,a munkaidőben folytatott választási kampánya mellett jusson ideje arra a tevékenységre is, amit az IKV Zrt. felügyeletét jelenti és amiért ebben a ciklusban több mint 3 millió forint tiszteletdíjra jogosult." Továbbá arra kéri, hogy ne bujkáljon és ne bliccelje el a munkát, amit elvállalt: álljon ki a túlzott beszerzések gyakorlata ellen és a károsultak mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.