Háromszoros volt a túljelentkezés a szegedi szociális bérlakáspályázatra

2017. augusztus 10., csütörtök · 4 hozzászólás

szocialis_berlakas_eredmenyhirdetes001kf

Harminc Székely sori garzon talált új bérlőre, az IKV Zrt. által szociális alapon meghirdetett lakásokra csaknem százan pályáztak. Néhány héten belül újabb félszáz lakást hirdet meg az ingatlankezelő. Tovább »

Kilakoltatták a 14 macskával együtt élő szegedi hölgyet + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. július 18., kedd · 20 hozzászólás

macskas_neni_kilakoltatas022kf

Harminc éve lakott felső-tiszaparti lakásban a 69 éves hölgy, akit bértartozás miatt lakoltatott ki otthonából az IKV Zrt. Az asszony sírással küszködve mondta el, hogy nincs hová mennie, nem tudja hogyan tovább. A macskák nagyon régóta az élete részét képezték, amelyek közül a legidősebb már 16 éve élt együtt vele. Több macskát az utcáról fogadott be, jelenleg is három kölyökkel élt együtt a lakásában. Tovább »

Megválna a Rigó utcai iskolától a szegedi önkormányzat

2017. június 12., hétfő · 15 hozzászólás

rigo_u_epulet003kf

Ócskaság Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szerint felvetni, hogy a családi ezüstöt értékesíti-e Szeged, amikor egy újabb ingatlant hirdetnek meg eladásra. Ezzel együtt a többség megszavazta, hogy a Rigó utcai iskolaépületet licitálás útján értékesítsék. Tovább »

Ingatlaneladásban és lakásbérbeadásban is rekordot döntött az IKV

2016. december 22., csütörtök · 4 hozzászólás

ikv001kf

Az önkormányzati lakások és üzlethelyiségek bérbeadását tekintve csúcsot döntött idén az IKV Zrt. hatéves összehasonlításban, illetve az eladásokból befolyt összeg is megközelíti az 1,7 milliárdot, amire szintén nem volt példa az önkormányzat ingatlankezelő cégének életében – ismertette az esztendő legfőbb számait Kardos Kálmán elnök-vezérigazgató évértékelő sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szabó Mihályt támogatja a Sport és Fürdők Kft. élére a pénzügyi bizottság

2016. november 9., szerda · 5 hozzászólás

penzbizottsagi_ules06_gs

Meghallgatták az önkormányzati cég vezetésére pályázatot benyújtó két személyt, egyhangúlag Szabó Mihályt, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetőjét támogatta a grémium. Vita nem volt a bizottsági ülésen, de a jobbikos Tóth Péternek a Jókai utcai társasház kapcsán tett napirendi pont javaslatát nem tárgyalták. Tovább »

700-900 ezer forintos tartozások – az IKV-t hibáztatják a Jókai utcai ház lakói

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Még mindig nem oldódott a Jókai utcai társasház elszámolási problémája. Kis jövedelmű nyugdíjasok, minimálbérből élő felnőttek is kaptak több százezer forint tartozásról számlát. Tóth Péter a pénzügyi bizottságnak és Botka Lászlónak is írt az ügyben. Az IKV elismeri, hogy komoly problémát jelent az érintett családoknak a kusza számlázás, de a helyzet kialakulásáért a Főgázt okolják. Tovább »

A BP több mint 2 millióért bérelhet irodát a várostól, míg az uszodára 768 milliót költenek

2016. november 8., kedd · 10 hozzászólás

hid_utca6_gs

Több mint 768 milliót hagyhat jóvá a közgyűlés pénteken az új fedett uszoda építésének előkészítésére, és az is kiderül az előterjesztésekből, hogy a BP a Híd utcában bérelne határozott időre irodát, amiért az IKV bútorozatlan állapotban nettó 1,7, míg bútorozottan 1,9 millió forintot kérne havonta. Tovább »

Még három hét didergés vár a Széchenyi tér 8. lakosaira

2016. október 19., szerda · 2 hozzászólás

szechenyi8_01_gs

A központi gázkazán üzembe helyezése várhatóan három hét múlva történhet meg a Széchenyi tér 8. szám alatti IKV-s társasházban, ahol immár egy hónapja elzárták a gázcsapokat egy törött fővezeték miatt, így központi fűtés sincs. Tovább »

Csongrád megyei LMP: Szociális bérlakás-program? – Kérdőjelekkel, de támogatjuk

2016. szeptember 9., péntek · 2 hozzászólás

Bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa, amivel kapcsolatban közleményt juttatott el portálunkhoz az LMP Csongrád megyei területi szervezete.
Tovább »

Szociális bérlakásokat újítanak fel Szegeden, közben a jelenlegi bérlők panaszkodnak az IKV-ra

2016. szeptember 6., kedd · 46 hozzászólás

botka__toronyhaz_sajttaj01_gs

A brutális gázszámlákról hírhedtté vált újszegedi toronyháznál, a Temesvári körúton jelentette be Botka László polgármester, hogy nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa. Közben a háttérben a bérlők csendben morgolódnak, sokallják a közös költséget, beázik a lakás, de panaszaikra ezúttal sem érkezett reakció. Tovább »

Vásároljon Szeged belvárosában 35 ezres négyzetméteráron – üresen álló helyiségeket ver dobra az IKV

2016. július 4., hétfő · 25 hozzászólás

oroszlan_u_4

A belvárosi négyzetméterárakhoz képest potom összegekért hirdet az IKV Zrt. pinceszinti és alagsori helyiségeket, az önkormányzati cég a hasznosításában több mint ötszáz ilyen helyiségből hatvanat adna el idén, amiből 215 millió bevétellel kalkulálnak. Tovább »

Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak

2016. július 1., péntek · 5 hozzászólás

csongradi76_panel01_gs

Remélhetőleg nem sokáig kell egy garzonban meghúznia magát a három gyermeket nevelő Fehér házaspárnak a nagymamánál, az IKV Zrt. felkereste őket, és ha minden feltételnek megfelel a család, akkor akár már a jövő héten egy Csongrádi sugárúti önkormányzati bérlakásba költözhetnek. Tovább »

Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

Még mindig vitatják a Jókai utcai ház lakói a fűtésszámlákat – az IKV felajánlotta, hogy megnézhetik a kért dokumentumokat

2016. június 17., péntek · 2 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

A Dáni utcában, az IKV székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót a lakók és Tóth Péter. Sikerült elérni, hogy az IKV vezetője személyesen fogadja őket. Meggyőzni nem sikerült egymást, de a lakók élnek a cég által felajánlott betekintési lehetőséggel a számlák ügyében. Tovább »

Gáz van a Jókai utcai fűtésszámlákkal: az IKV-elnök szerint Tóth Péter “fűti” a bérlőket

2016. június 15., szerda · 10 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a megcsonkított, nyolctagú pénzügyi bizottság az IKV Zrt. a Jókai u. 7-9. szám alatti társasház 2008-2014. évi fűtéselszámolásával kapcsolatos beszámolóját. A cég vezérigazgatója azt mondta: a tulajdonosok már fizettek, a ház bérlői pedig azért nem hajlandóak rendezni tartozásukat, mert Tóth Péter önkormányzati képviselő hamis ígéretekkel vezeti félre őket. A jobbikos politikus szerint viszont az IKV vezetője nem a szegediek, hanem egy szűk szocialista pártelit érdekeit képviseli. Tovább »

Leszavazta az MSZP-s többség a Cserepes sori piac ügyét

2016. április 27., szerda · 7 hozzászólás

penz_biz_ules06_gs

Másodízben is elvérzett a piacigazgató visszahívását tartalmazó képviselői indítvány, és igaz most nem kísérte balhé a pénzügyi bizottság ülését, egyszerűen csak a testület baloldali többségének javaslatára nem vették napirendre a Cserepes sori Piac Kft.-t igazgató, aktív MSZP-s párttagsággal rendelkező Rácz Attila menesztését tartalmazó napirendi pontot. Tovább »

“A szegedi lakosság többet érdemel” – a Civil Városi Unió kérdései a pénteki közgyűlés elé

2016. április 14., csütörtök · 32 hozzászólás

A város vezetése ezekben az ügyekben vagy lapít, vagy a jól fizetett sajtója segítségével semmitmondó magyarázatot ad – vélik a civilek. Tovább »

Önállóvá válhat a szegedi távhő – az állam venné át?

2016. április 11., hétfő · 4 hozzászólás

jog_biz_ules01_gs

Leválhat az IKV-ról a távhőszolgáltatás, a Móra-múzeum gazdasági ügyeit az NGSZ-re bíznák és átalakul a szociális ellátások rendszere – többek között erről tárgyalt a jogi bizottság, átlagosan két percet szánva egy-egy napirendi pont tárgyalására. Tovább »

Bartha László: A Virág szerződése alapján tárgyaljon az IKV a korábbi bérlőkkel is!

2016. március 7., hétfő · 22 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke dicsérte a korábban közérdekű adatigényléssel kikért szerződés tartalmát, de hozzátette, ezeket a lehetőségeket nemcsak az új, hanem a régi bérlők számára is biztosítani kell. Tovább »

Bartha László: Nem tájékoztatást, hanem szerződést kértünk!

2016. január 29., péntek · 2 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A TLKE nem elégedett az IKV-tól beérkezett válaszlevéllel a Virág szerződése ügyében, ugyanis dokumentumok helyett tájékoztatást kaptak. Újabb üzenetükben tizenöt napot adnak az önkormányzati cégnek kérésük teljesítésére. Tovább »

Szegedi Jobbik: Az MSZP jelképe a piros szegfű helyett a piros troli legyen!

2015. november 19., csütörtök · 22 hozzászólás

jobbik_sajttaj01kf

Szeged eladósítását végzi az MSZP-s városvezetés, az IKV 1,3 milliárdos hitelfelvétele is ezt bizonyítja a szegedi Jobbik szerint. Tóth Péter úgy értékelte, a ciklus állatorvosi lova az IKV lesz, míg a cégvezető-választás menete kapcsán azt mondta, csak pártkáderek kerülnek a városi társaságok élére, még ha nincs is pártkönyvük. Tovább »

LMP: Hosszabbítsák meg a reklamációs időszakot a távhő elszámolás ügyében

2015. szeptember 24., csütörtök · Egy hozzászólás

lmp_sajttaj01kf

Az LMP-s politikusok szerint a lakosság nem érti a különböző időpontokban küldött számlákat, egyes lakások esetében meglepően magas összegeket kellett az elszámolás után befizetni. Szentistványi módosító indítványt is benyújtott a témában. Tovább »

Botkát támadták migránsügyben a rendkívüli közgyűlésen + FOTÓK

2015. augusztus 31., hétfő · 47 hozzászólás

kozgyules03_gs

Összesen 92 millió forintnyi túlfizetése van a távhőszolgáltatott lakásokban élőknek Szegeden, amit az IKV ír jóvá – döntött a közgyűlés rendkívüli ülésén, amelyen a napirend előtti felszólalásokban ismét Botka Lászlót ostorozták, hogy nem veszi komolyan a várost is érintő migrációt. Tovább »

Szegedi Jobbik a távhős túlfizetésről: Az IKV és a városvezetés adja vissza a szegediek pénzét!

2015. július 23., csütörtök · 6 hozzászólás

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

Elveszhet azoknak a szegedieknek a pénze, akiknek túlfizetése van a felszámolás alatt álló hőszolgáltatónál, ha nem rendezi az ügyet az IKV és a Szehő – közölte Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő, aki azt kérte Botka Lászlótól, hogy utasítsa a két cég vezetőjét az ügy rendezésére. Tovább »

Cáfolja a CVU állításait az IKV Zrt.

2015. július 20., hétfő · 3 hozzászólás

futes_tavho_konvektor

Az IKV Zrt. alaptalan vádaskodásnak tartja a CVU közleményében foglaltakat, a „távhő üzletáguknak első számlája az általa 2015. április 16-tól nyújtott szolgáltatásra vonatkozik, átfedés, kettős számlázás nincs”. Tovább »

Szegedi Hőszolgáltató Kft.: 2015 áprilisa után a SzeHő Kft. nem végzett szolgáltatást

2015. július 17., péntek · Hozzászólok

Tévesnek és alap nélkülinek nevezte a Szegedi Hőszolgáltató Kft. a Civil Városi Unió “Újabb díjemelés Szegeden!” című, hírportálunk által megjelentetett közleményét. Tovább »

IKV: „rezsi-bokszba” kezdett a szegedi Jobbik

2015. július 2., csütörtök · 6 hozzászólás

kardos_kalman02_gs

Az IKV távhőszámláin a fizetendő összeg helyes – szögezte le Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki úgy értékelte: „rezsi-bokszot” kezdett a Jobbik, holott ők a jogszabályoknak megfelelően járnak el. Tovább »

Új formában hirdeti tartósan üres üzleteit az IKV

2015. július 2., csütörtök · 7 hozzászólás

ikv_sajtotajekoztato01kf

QR-kódot is tartalmazó újrahasznosított papírból készült plakátokkal tapétázzák ki az IKV üresen álló üzlethelyiségeit Szegeden. Az önkormányzati cég ezzel egységes arculatot hoz létre, és interneten is várják leendő bérlők jelentkezését, illetve a helybéliek véleményét. Tovább »

Struccpolitika és a ciklus állatorvosi lova – a közgyűlés a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik olvasatában

2015. június 26., péntek · 8 hozzászólás

kozgyules29kf

A Fidesz-L.É.T. rendkívüli közgyűlést hívna össze a migrációról, de az olimpiáról és az esélyegyenlőségről is nyilatkozott portálunknak a közgyűlés után a Fidesz-L.É.T. és a KDNP frakcióvezetője, valamint a közgyűlés LMP-s és jobbikos tagja. Tovább »

A fogyasztóvédelemhez fordult a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV-s számlák ügyében

2015. június 24., szerda · 5 hozzászólás

tiszalajoskozeletiegyesulet

Közérdekű bejelentést tett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályán az IKV által kibocsátott hőszolgáltatós számlák kapcsán. Az egyesület erről szóló közleményét közöljük.
Tovább »

Tóth Péter: miért szed be az IKV olyan pénzeket a fogyasztóktól, ami fölött nem rendelkezhet?

2015. június 24., szerda · 10 hozzászólás

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

“Miért szeretnének a szegedi távhő fogyasztókkal olyan szolgáltatást megfizettetni, ami mögött nem volt valós szolgáltatás?” – teszi fel a kérdés portálunkhoz eljuttatott, Kardos Kálmánnak, az IKV Zrt. vezérigazgatójának címzett nyílt levelében Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. A levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

IKV-s számlák: a Tisza Lajos Közéleti Egyesület segíti a lakossági érdekvédelmet

2015. június 19., péntek · 23 hozzászólás

tiszalajoskozeletiegyesulet

Lakossági érdekvédelmi értesítést juttatott el portálunkhoz a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV Zrt. Távhő Üzletág által kiadott számlákkal kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Ne sarcolja az embereket a városvezetés négy távhős számlával!

2015. június 17., szerda · 14 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf

A radikális párt helyi tagjai szerint a távhőszolgáltatás bedőlését a szegedi fogyasztókkal akarják megfizettetni. “Az IKV működése tragédia és nem siker” – közölték. Tovább »

ENERGOTT Kft.: Milliárdos vagyonvesztés elé néz a szegedi önkormányzat

2015. május 13., szerda · 23 hozzászólás

SZS20141204_koltsegmegoszto_001

A 800 millió forintos tagi kölcsön több mint négyszeresébe fog fájni Szegednek az, hogy visszavonatta a város a Szehő engedélyét – állítja az ENERGOTT Kft. ügyvezetője Botka Lászlónak írt levelében. Tovább »

Szegedi Jobbik: „Quaestorosodna” az IKV (FRISSÍTVE)

2015. május 6., szerda · 8 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf

Brókertevékenységre terjesztené ki működését az IKV Zrt., ami Tóth Péter szerint egyet jelent egy szegedi Quaestor-üggyel, s ezt a Jobbik – kiváltképp az elmúlt hónapok brókerbotrányai miatt – nem támogatja. Tovább »

Kardos Kálmán: A legfőbb kérdés, hogy gázunk, áramunk és vizünk legyen

2015. április 10., péntek · 7 hozzászólás

kardos_kalman02_gs

A hőszolgáltató összes munkavállalóját átveszi az IKV Zrt. változatlan feltételek mellett – közölte Kardos Kálmán. A vezérigazgató portálunknak elmondta, a várostól kapott 800 millió forintos tagi kölcsön elegendő a távhő- és melegvíz-szolgáltatás során felmerülő költségek fedezésére. Tovább »

Három bizottság tárgyalt a hőszolgáltatóról Szegeden

2015. április 9., csütörtök · 10 hozzászólás

bizottsagi_ules01kf

Összevont ülést tartott a pénteki rendkívüli közgyűlés előtt a jogi, a pénzügyi és a városüzemeltetési bizottság. A hőszolgáltatóval kapcsolatos előterjesztést támogatták, a többség Binszki József módosítóját is megszavazta, mely szerint a SZEHŐ korábbi FB-tagjait, Bohács Zsoltot és Keresztúri Farkas Csabát meghallgatná a jogi bizottság. Tovább »

Visszavonták a Szegedi Hőszolgáltató működési engedélyét (FRISSÍTVE)

2015. április 3., péntek · 24 hozzászólás

futes_tavho_konvektor

Április 16-tól visszavonta a Szegedi Hőszolgáltató Kft. (Szehő) működési engedélyét a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal. A szolgáltatást így a jövőben az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó (IKV) Zrt. teljesíti – adta hírül a delmagyar.hu.
Tovább »

Pénzügyi bizottság: Az IKV-nak a lakosság felé kell nyitnia!

2015. április 1., szerda · 5 hozzászólás

penz_biz_ules01_gs

Az IKV Zrt. új Szervezeti és Működési Szabályzatának tervezetéről is tárgyalt a pénzügyi bizottság. Elhangzott, az egyik feladat, hogy a lakossági kapcsolatokat javítsák. Tovább »

Következő oldal »