Politika

Ismét szembesíteni kellett az MSZP-t saját bűnlajstromával

Ismét szembesíteni kellett az MSZP-t saját bűnlajstromával

2020. november 23., hétfő
Ismét szembesíteni kellett az MSZP-t saját bűnlajstromával

Hogy is van az, hogy Orbán Viktor inkább külföldről piaci hitelt vesz fel kilencszázmilliárd forint értékben, ahelyett, hogy elfogadná a jogállamisági feltételeket? – tette fel a kérdést. Kijelentette: aki a jogállamiság és az európai értékek ellen van, az Magyarország érdekei és a magyar emberek ellen is van. Ez elfogadhatatlan, és a magyar emberek elárulása – szögezte le.

Tóth azt követelte a kormánytól, hogy vezessen be százszázalékos táppénzt az igazolt koronavírus-betegeknek,

adjon nyolcvanszázalékos bértámogatást, növelje meg az álláskeresési támogatás összegét és időtartamát havi minimum százezer forintra és kilenc hónapra, valamint duplázza meg a családi pótlékot, a gyes és a gyed összegét, a nyugdíjasoknak pedig biztosítson tisztességes megélhetést.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy reagált, hogy

mindig meglepő, ha az EU-s forrásokról az MSZP-ben akarnak vitatkozni, miközben kormányzásuk alatt amatőr, felelőtlen, korrupt és rossz volt az uniós pénzek elköltése.

A jogállamiságról szólva úgy értékelt: ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat, de ha egy állam megvédi a határait, az nem minősülhet jogállamnak. Hangsúlyozta: a jogállamiságra vonatkozó kritika mindig furcsa a baloldal szájából, mert azok próbálják kioktatni a nemzeti-polgári oldalt erről a kérdésről, akik a kommunisták utódai, annak a pártnak az utódai, amely diktatúrát működtetett Magyarországon.

Az a párt akar jogállami kérdésekben tanácsot adni, amely 2006-ban békés tüntetéseket veretett részt Budapesten?

– firtatta. Úgy vélte: valójában arról van szó, hogy Brüsszelben hozzá akarják kötni az EU-s forrásokat a migráció támogatásához. Kijelentette: a magyar álláspont következetes és világos volt, „nem mi gondoltuk meg magunkat”.

(MTI, MN, fotó: Koszticsák Szilárd)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.