Meteor

Szerdától péntekig másodfokú hőségriadót rendeltek el

Szerdától péntekig másodfokú hőségriadót rendeltek el

2023. június 20., kedd
Szerdától péntekig másodfokú hőségriadót rendeltek el

Megérkezett az év első hőségriadója: Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdától péntekig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére - írja az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szerda éjféltől péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás lép életbe. A Katasztrófavédelem azt írja, a tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A kánikula idején – kiemelten 11-15 óra között – tartózkodjunk hűvös helyen, kerüljük a szervezetünket terhelő fizikai munkát, zuhanyozzunk naponta többször langyos vízzel. A hőségben a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szükségünk, ezért fokozottan figyeljünk a folyadékbevitelre.

Felhívták a figyelemt arra is, hogy különösen 11 és 15 óa között az extrém UV-sugárzás miatt kerüljük a napozást, ha pedig nem tudnánk árnyékba vonulni, viseljünk fehér ruhát és széles karimájú kalapot, hosszú ujjú, fehér, természetes anyagból készült inget. A szem védelme érdekében javasolt az UV szűrős lencse, napszemüveg viselése.

A bőrtípusnak megfelelő fényvédő krém használatáról se feledkezzünk meg, illetve napozást követően hűtsük le magukat, mielőtt a vízbe mennének. Kiemelik, felhevült testtel semmiképp se ugorjunk vízbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.