Munkavégzés közben betartandó előírások és tanácsok hőségriasztás idejére

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

Hõség - Hõségriadó Budapesten

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, június 23-tól június 26-ig II. fokú hőségriasztást adott ki. Ezzel összefüggésben a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedésekre.
Tovább »

Non-stop kánikula: folytatódik a száraz, meleg idő

2015. augusztus 9., vasárnap · Hozzászólok

Hõség - Hõségriadó Budapesten és több megyében

A következő napokban is folytatódik a hőség, többfelé 40 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. A hét második felében várható csak csapadék, a hétvégén akár heves zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

A hőség miatt elhalasztják a sávszűkítéssel járó munkát az M7-esen

2015. augusztus 7., péntek · Hozzászólok

Hõség - Hõségriadó Budapesten

Elhalasztják augusztus 24-ig a sávszűkítéssel járó felújítási munkát az M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.
Tovább »

Hőség – Péntektől hőségriadót rendel el az országos tisztifőorvos (FRISSÍTVE)

2015. augusztus 6., csütörtök · Egy hozzászólás

Meghosszabbítja a hőség miatt elrendelt figyelmeztetést és ezzel együtt a szintjét másodfokúról harmadfokúra, hőségriasztásról hőségriadóra emeli az országos tisztifőorvos – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Életbe lépett a hőségriadó

2015. július 17., péntek · Hozzászólok

kanikula06_gs

Életbe lépett az országos tiszti főorvos által a tartós kánikula miatt péntektől hétfő délután 4 óráig elrendelt hőségriadó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a fővárosra és tizenkét megyére adta ki legmagasabb fokú piros figyelmeztetését, hét keleti megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Tovább »

Hőség – Péntektől hőségriadót rendelt el a tiszti főorvos

2015. július 16., csütörtök · Hozzászólok

A legmagasabb fokú hőségriasztást, hőségriadót rendelt el pénteken 0 órától hétfő délután négy óráig az országos tiszti főorvos – tudatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményben csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Hétfőig biztosan nagyon melegünk lesz

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

hoseg3Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb modelljei szerint is legkorábban hétfőn számíthatunk felfrissülésre. Hiszen: “nyár van és semmi baj! Olvadok, mint a vaj”.
Tovább »

Kedden heves zivatarok és felhőszakadás enyhíti a meleget

2014. július 7., hétfő · Egy hozzászólás

Kedden a záporok, zivatarok enyhítik a hőséget – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Keddre a hőség miatt már csak a fővárosra és nyolc megyére, a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Tovább »

Visszavonták a hétfőre kiadott hőségriadót

2013. augusztus 19., hétfő · Egy hozzászólás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnalban visszavonta a korábban hét megyére és a fővárosra a hőség miatt kiadott elsőfokú figyelmeztetését. Keddre egyelőre elsőfokú figyelmeztetéseket jeleznek előre a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Tovább »

Három héten belül két komoly hőségriadó volt

2013. augusztus 9., péntek · Hozzászólok

Két komoly hőségriadó volt július 24-e óta, vagyis kevesebb mint három hét alatt Magyarországon. Pénteken ugyan egy hidegfront némi enyhülést hoz, de a meteorológiai előrejelzések szerint a Kárpát-medencében a következő két hétben is az átlagosnál melegebb időre lehet számítani. Tovább »

Pénteken is folytatódott a forróság, a kamionstopot feloldották

2013. július 26., péntek · Egy hozzászólás

hoseg03_gsA hőség miatt az ország jelentős részére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat: pénteken a hőmérséklet délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között valószínű. A hétvégére szóló kamionstopot is feloldották, így a 7,5 tonnánál nehezebb járművek is közlekedhetnek – közölte a rendőrség honlapján.
Tovább »

Harmadfokú hőségriadót rendeltek el

2013. július 25., csütörtök · Hozzászólok

hoseg3Bár csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására némileg enyhült a hőség, a következő napokban fokozódó kánikula miatt csütörtöktől hétfő éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos. A kánikula könnyebb elviselése érdekében a települések és a közszolgáltatók számos intézkedést vezettek be.
Tovább »

Olvadó flaszter, avagy mitől izzad a szegedi utas?

2013. június 22., szombat · 6 hozzászólás

SZS20130619_belvarosi_buszok_klimaja_001A nyári kánikula az élet számtalan területén nehézségeket okoz, de különösen elviselhetetlenné teszi az egyébként sem feltétlenül kellemes tömegközlekedést. Az utasok mind másképpen kezelik a járatokon tapasztalható „pokoli” állapotokat, és a gyanakvóknak hála több urbánus legenda is kering a köztudatban. Szerkesztőségünk utánajárt, pontosan mi is a helyzet a belvárosi buszok klimatizálásának terén.
Tovább »

Hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos

2012. augusztus 21., kedd · Egy hozzászólás

A várhatóan tartóssá váló hőség miatt az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztást rendelt el, amely kedd déltől péntek éjfélig érvényes – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.
Tovább »

Viharos széllel megérkezett a hidegfront

2012. augusztus 7., kedd · Hozzászólok

A hőségriasztás utolsó napjára, keddre viharos széllel megérkezett a hidegfront, amely enyhíti a több napos hőséget. Az erős szél miatt több térségre elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben.
Tovább »

Következő oldal »