Kultúra

Ismét megrendezésre kerül a Magyar Könykiadók Napja

Ismét megrendezésre kerül a Magyar Könykiadók Napja

2023. október 13., péntek
Ismét megrendezésre kerül a Magyar Könykiadók Napja

Immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Könyvkiadók Napja. Az eseményt a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara hozza el az érdeklődőknek. Október 18-19-én kötetbemutatókkal, könyvvásárral és felolvasóestekkel várják az érdeklődőket a Bölcsészettudományi kar főépületében található Radnóti Caféban. A rendezvényt 30Y énekesének, Beck Zolinak a szerzői estje zárja.

A már többéves hagyományra visszatekintő rendezvényen két nap alatt nyolc könyvkiadó mutatkozik be egy-egy kötettel: z eseménnyel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy egy bölcsészkar nem létezhet könyvkiadók nélkül, hiszen oktatóink, hallgatóink egyszerre könyvek szerzői, olvasói, értelmezői. Lesz szó szépirodalomról és szaktudományról, változó könyvkiadási trendekről, fantáziáról és a valóság megértéséről, a múltról és a jövőről. Bemutatkoznak a Helikon, L’Harmattan, Kalligram, Napvilág, Gabo, Typotex, Magvető, Jelenkor Kiadó kötetei. Mindezt kiegészíti két színes esti program: egy felolvasóest, ahol egészen friss, a távolság hívószóra született, még könyv előtti szövegeket hallhatunk íróktól és filozófusoktól, és pécsi egyetemi kollégánk, egyben a 30Y zenekar énekes-dalszerzőjének, Beck Zoltánnak a szerzői estje- olvasható a Szegedi Tudományegyetem honlapján

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.