Kultúra

Befejeződött a régészeti látványtár kialakításának első üteme a Móra-múzeumban

Befejeződött a régészeti látványtár kialakításának első üteme a Móra-múzeumban

2017. január 19., csütörtök
Befejeződött a régészeti látványtár kialakításának első üteme a Móra-múzeumban
muzeum_hatulja001kf

Befejeződött a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtár-kialakításának első üteme. Az elmúlt hónapokban elkészült a leendő látványtár terme: a szakemberek befejezték a munkálatokat, így hamarosan megkezdődhet a második ütem, a vitrinek beszerzése és berendezése.

Elkészültek a szegedi Móra Ferenc Múzeum leendő régészeti látványtárának első ütemével a szakemberek. A 2015 ősze óta folyó munkálatok során kipakolták a korábbi régészeti raktár termét, megtörtént a villamoshálózat felújítása, a terem falainak, ablakainak festése, laminált padló lefektetése, információs pult beszerzése, a múzeumpedagógiai program kialakítása. A hamarosan induló második ütemben megkezdődik a vitrinek beszerzése, beszerelése, melyet aztán a múzeum régész szakemberei különleges régészeti leletekkel töltenek meg. Ezek többségét eddig raktárakban őrizték, így a nagyközönség nem láthatta őket. A régészeti látványtár létrehozása a Kubinyi Ágoston Pályázat keretében valósul meg, melynek első ütemére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 13 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Móra Ferenc Múzeum számára. A második ütemre 14.600.000 forint támogatást nyert el az EMMI-től a közgyűjtemény, melyhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 4 millió forintos önrészt biztosít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.