Kultúra

Újra lehet fürdeni a medencében a SZIN alatt

Újra lehet fürdeni a medencében a SZIN alatt

2016. augusztus 19., péntek
Újra lehet fürdeni a medencében a SZIN alatt
szin_masodik_nap23kf

Jövő héten medencével, hyde parkkal és civil faluval indul a SZIN. Az ország egyik legrégebbi fesztiválja minden eddiginél bővebb programkínálattal és több mint 160 fellépővel, köztük 8 külföldi sztárral készül.

Minden zenei igényt kielégítő fesztiválra készülhetnek idén a fiatalok: fellépnek többek között az alternatív, a jazz, a rock és a fesztiválzenekarok legnagyobb hazai és külföldi képviselői - mondta

Kolonics Erika

, a SZIN fesztiváligazgatója. Több mint 160 előadó, köztük 8 külföldi fellépő gondoskodik a hangulatról négy napon át, ahol olyan egyéb érdekességekkel is várják majd az érdeklődőket, mint az ehető kanál és pohár, vagy a szalmaszívószál. A fesztiváligazgató kiemelte, a Szegedi Tudományegyetem kiemelt helyszínen szerepel az idei SZIN-en, napi szinten, külön negyedben tartanak bemutatkozó programokat a karok hök-elnökei, képviselői. A sátortábort augusztus 23-án már el lehet foglalni, de a zenei programok csak 24-én, délután kezdődnek.

szin_sajttaj006kf

Ahogyan a Sziget, úgy a SZIN is készpénzmentes területté változik a fesztivál idejére, ahogy már 2012-ben is lehetett kártyával fizetni a szegedi nyárbúcsúztatón.

Márki László

, a Cardnet Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fesztiválozók 15 ügyfélablakban válthatják ki fesztipay kártyájukat, a felöltésre 5 állomáson lesz lehetőség. Se a vásárlásnak, se a feltöltésnek nincs tranzakciós díja, viszont a kártyát 500 forintért vásárolhatják meg. A kártyával egyébként gyors, biztonságos és nyomon követhető a vásárlás, ha pedig a fesztivál forgatagában elveszne, helyben pótolni tudják.

Nagy Sándor

városfejlesztési alpolgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, a készpénzmentes fizetési mód illeszkedik Szeged smart city koncepciójába.

szin_sajttaj005kf

Az idei fesztivált egy közel egyéves szervezői munka előzte meg - tekintett vissza

Jávorszky Iván

, az IH Rendezvényközpont ügyvezetője. Az 1968-ban indult, majd rövid szünetet követően 2003-ban újraindult zenei esemény ezzel az ország egyik leggazdagabb múltjával rendelkező fesztivál. Programjaik mára kibővültek: a civil falu lakói visszatérő vendégek az újszegedi partfürdőn, valamint az ökotudatos szemléletmód is eggyé vált már a fesztivállal. Újdonság az idei évben, hogy hosszú idő után ismét csobbanni lehet a partfürdő medencéjében, illetve elindul a hyde park is, ahol bármelyik fesztiválozó megoszthatja véleményét a nagyközönséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.