Kultúra

Mintegy 150 magyar és 600 külföldi alkotás az idei Friss Hús rövidfilmfesztiválon

Mintegy 150 magyar és 600 külföldi alkotás az idei Friss Hús rövidfilmfesztiválon

2016. március 16., szerda
Mintegy 150 magyar és 600 külföldi alkotás az idei Friss Hús rövidfilmfesztiválon

Több mint 150 magyar és csaknem 600 külföldi alkotás szerepel az idei Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválon, amely március 30. és április 3. között a budapesti Toldi moziban várja az érdeklődőket.

A Daazo.com internetes filmes hálózat idén negyedik alkalommal rendezi meg a rövidfilmszemlét, amelyen ezúttal a 2014. január után készült alkotásokból lesz látható válogatás - olvasható a szervezők MTI-hez elküldött tájékoztatójában. Az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni: a fesztivál utolsó napján három fődíjat osztanak ki - magyar élőszereplős, magyar animációs, valamint nemzetközi élőszereplős és animációs kategóriában. Az első fesztivál óta eltelt években a Friss Hús nemzetközi szekcióval, szakmai programokkal, közte a filmtervek bemutató pitchfórummal bővült. A tájékoztató szerint a fesztivál magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei az elmúlt időszakban sikerrel szerepeltek nemzetközi filmfesztiválokon: a tavalyi nyertest,

Szilágyi Fanni

Kamaszkor vége című alkotását a torontói fesztivál programjába is beválogatták, míg

Kreif Zsuzsanna

és

Zétényi Borbála

díjnyertes animációja, a Limbo Limbo Travel a Sundance fesztiválra jutott el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.