Kultúra

A második világháborús japán megszállás emlékeit állítja ki egy kínai magánmúzeum

A második világháborús japán megszállás emlékeit állítja ki egy kínai magánmúzeum

2014. július 27., vasárnap
A második világháborús japán megszállás emlékeit állítja ki egy kínai magánmúzeum
STL16SOLDS_349746k

A japán megszállás több mint 400 tárgyi bizonyítékának kiállítására készül Kína egyik legnagyobb magánmúzeuma Szecsuan tartományban, az ezt szolgáló új kiállítótermet egy ismert japán építőművész tervezte térítésmentesen - számolt be a kínai média vasárnap.

A közönség elé kerülő tárgyak között lesznek hivatalos dokumentumok, japán katonák levelei, a japán katonai sikereket népszerűsítő propagandaanyagok, de például lövedékek maradványait, japán tisztek kardjait is közszemlére teszik - tájékoztattak az Anzsen járáshoz tartozó Csiencsuan Múzeum illetékesei. A relikviáknak egy új, 3500 négyzetméter alapterületű kiállítóterem ad majd otthont, amelyet kifejezetten arra a célra alakítottak ki, hogy a második világháborúban elkövetett japán rémtettek emlékhelye legyen. Hivatalos megnyitója szeptember harmadikán lesz, a Japán elleni háborúban aratott kínai győzelem közelgő évfordulóján. A tervező,

Iszozaki Arata

83 éves japán építész, akinek nevéhez számos japán és külföldi, így egyesült államokbeli, ausztráliai, spanyolországi, görögországi, lengyelországi, katari, vietnami és kínai épület megalkotása fűződik. A Csiencsuan múzeumot

Fan Csien-csuan

vállalkozó, műgyűjtő alapította, s 2005-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. Több tucat termében néprajzi, a vencsuani földrengéssel kapcsolatos és a japán elleni háborúval összefüggő kiállítások is megtalálhatók. A több millió műtárgyból 121-et az "első osztályú nemzeti kincs" kategóriába soroltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.