Kultúra

Egyiptomi sírkamra épül Szegeden

Egyiptomi sírkamra épül Szegeden

2014. február 28., péntek
Egyiptomi sírkamra épül Szegeden

Egyiptomi sírkamrát építenek a szegedi Kass Galériában: az ókori egyiptomiak túlvilágának rejtélyeit bemutató kiállítás egy nagyszabású fáraó-tárlat része, melyet három helyszínen rendez meg a Móra Ferenc Múzeum.

Az ókori egyiptomiak túlvilágának titkait mutatja be az a sírkamra, melyet hetek óta építenek a szegedi Kass Galériában. A kiállítóhely igazi kamra-hangulatot áraszt majd: a teret megbontó elválasztó falakkal, az alacsony belmagassággal mind-mind az egyiptomi sírkamrák hangulatát szeretnék megidézni a szakemberek. A Kass Galériában nyíló tárlat egy monumentális fáraó-kiállítás része: a Móra Ferenc Múzeum három szegedi kiállítóhelyen rendezi meg A fáraók Egyiptoma című tárlatát idén tavasztól kezdve. A galérián kívül a Fekete ház várja majd az érdeklődőket, ahol az egyiptomi írás mellett a balzsamozást és orvoslást fogják bemutatni eredeti emberi és állati múmiák segítségével. A harmadik, központi helyszín a Móra Ferenc Múzeum lesz: az év második felére a Kultúrpalota kívül-belül Egyiptomba öltözik, izgalmas installációk és interaktív elemek fogják várni az érdeklődőket. Ezen a helyszínen a fáraók titkait, a vallás rejtélyeit és az egyiptomiak mindennapjait is megismerhetik a látogatók. A Kass Galériában áprilisban, a Fekete házban májusban, a Móra-múzeumban pedig júniusban, a Múzeumok Éjszakáján nyílnak meg A fáraók Egyiptomának kapui. A tárlaton több mint háromszáz tárgyat mutatnak majd be, melyek a Szépművészeti Múzeumból, valamint több külföldi intézményből érkeznek Szegedre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.