Kultúra

Disznót vágott a 20 éves Mórahalmi Gazdakör

Disznót vágott a 20 éves Mórahalmi Gazdakör

2013. december 19., csütörtök
Disznót vágott a 20 éves Mórahalmi Gazdakör
disznovagas_morahalom_001

A közelmúltban 20 éves fennállását ünneplő Mórahalmi Gazdakör tagjai december 19-én kakasszóra érkeztek a Bástya Nyugdíjasklub székhelyeként működő régi lőtérházba, hiszen az előző évek mintájára, idén is finom ételekkel és forró italokkal készültek a városkarácsonyi ünnepségre kilátogató mórahalmi lakosok megvendégelésére.

A hajnali kelést illetve a cudar hideget ellensúlyozó első pálinkák elfogyasztását követően több száz kiló disznóhús várt feldolgozásra, így fiatalok és idősek, férfiak és nők együttes erővel láttak a disznóvágáshoz. Önkéntes alapon megvalósuló kezdeményezéseik által olyan, a régi paraszti életformát idéző disznótoros ételek előállítására kerül sor évről évre, melyek egykor a tanyasi életmód szerves részét képezték, mára azonban a vidéki turizmus látványelemeit teszik ki döntően. A böllérnappal összekötött ünnepi rendezvény a kiadós étkezi lehetőségen felül, a városban élők közösségtudatának erősítését, a közös identitástudat megélését is szolgálja, egyben a helyi összefogás térségi szintre történő emelését célozza meg. A Gazdakör tagjai évek óta azon munkálkodnak, hogy tartalmasabbá tegyék a mórahalmi családok karácsonyát, ezáltal fokozva az összetartozás élményét. Ennek kapcsán szeretettel várnak mindenkit december 21-én 17 órára az Aranyszöm Rendezvényház udvarára a városkarácsonyi rendezvényre, ahol az általuk készített forralt bor, meleg tea, hurka és kolbász lesz az ünnepi terítéken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.