Kultúra

Utolsó napjait tölti Szegeden a Golgota

Utolsó napjait tölti Szegeden a Golgota

2012. november 7., szerda
Utolsó napjait tölti Szegeden a Golgota

Már csak 4 napig látható a Móra Ferenc Múzeumban Munkácsy Mihály monumentális méretű Golgota című festménye. A pótolhatatlan alkotást a szegedi Kultúrpalotában vasárnapig tekinthetik meg a Csongrád megyei, dél-alföldi érdeklődők. A december 16-ig meghosszabbított nagyszabású Munkácsy-kiállítást eddig több mint 40 ezren látták a napfény városában.

Hétfőn lebontják a Golgotát, majd összetekercselik, s ezt követően szállítják a 36 négyzetméteres művet Debrecenbe. A Móra-múzeum munkatársai abban bíznak, hogy a következő napokban még ezrek láthatják

Munkácsy

Golgotáját Szegeden, hiszen belátható ideig a remekmű nem lesz megtekinthető a régióban. A páratlan alkotás pótlásaként a Krisztus Pilátus előtt kép kisebb verziója és a Golgota redukciója, feleakkora változata érkezik majd. A nagyközönség az újonnan jövő képeket a következő hét elejétől csodálhatja meg a Móra Ferenc Múzeumban. E művekkel együtt már 6 képpel bővül a Munkácsy-tárlat kollekciója a nyitás óta. Várhatóan óriási lesz az érdeklődés a hétvégén, sokan akkor akarják még utoljára megnézni a Golgotát, így a múzeum szakemberei rendkívüli napokra számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.