Kultúra

Rendhagyó hídivásár-megnyitó politikusok nélkül + FOTÓK

Rendhagyó hídivásár-megnyitó politikusok nélkül + FOTÓK

2012. május 26., szombat
Rendhagyó hídivásár-megnyitó politikusok nélkül + FOTÓK

Kurtán-furcsán zajlott a XIII. szegedi hídi vásár ünnepélyes megnyitója az újszegedi hídfőnél felállított Ördögszekér színpadán. Eredetileg a város polgármesterének, Botka Lászlónak kellett volna megnyitnia az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjét, de sem ő nem jelent meg, sem mást nem küldött maga helyett, így Mocselini Rudolf, a vásár szervezője üdvözölte az egybegyűlteket.

A Langaléta Garabonciások szívélyes invitálása után

Mocselini

elmondta, nem is gondolták annak idején, hogy ilyen nagyszabású rendezvénnyé növi ki magát a hídi vásár. Eddig sohasem ő nyitotta meg a vásárt, most viszont, hogy nem akadt gazdája, azt sem szeretné, ha megnyitó nélkül kezdődne meg a rendezvény. Tényleg nagyon rövid leszek - mondta Mocselini -, szeretném megnyitni a XIII. Hídivásárt. És megnyitotta. Hogy a polgármester miért maradt távol, azt nem sikerült megtudnunk, viszont ahogy elnéztük a közönséget, nem is nagyon hiányolták a politikusok jelenlétét. Nyilván illetlenség, ha egy fontos városi rendezvényre ilyen-olyan politikai megfontolásból „elfelejtik” meghívni a város első emberét, de az sem comme il faut, ha minden magyarázat nélkül ő „felejt el” elmenni olyan eseményre, amely a Szeged Napjához kapcsolódó ünnepségsorozat egyik legnagyobb, leglátványosabb, országosan, sőt a határokon túl is jegyzett rendezvény, és amelyre hetekkel, hónapokkal ezelőtt meghívót is kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.