Kultúra

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadja

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadja

2011. július 2., szombat
Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadja

Madách Imre Az ember tragédiája című művének bemutatójával megkezdődött péntek este az alapításának 80. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadja.

A díszelőadást megtekintette

Schmitt Pál

köztársasági elnök és

Réthelyi Miklós

, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője is. Az előadás előtt

Botka László

(MSZP) szegedi polgármester köszöntötte a fesztivál "leghűségesebb" nézőjét,

Szeles Gézánét, Ica

nénit, aki annak idején látta a Szegedi Szabadtéri Játékok első előadását, a Magyar Passiót is, 1931. június 13-án. A polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a szabadtéri játékok neve összeforrott a városéval, a fesztivál a szegedi kultúra zászlóshajója. Az ember tragédiája – amelyet az idén

Vidnyánszky Attila

állított színpadra – a játékok legtöbbször és legtöbbféleképpen játszott darabja. Először 1933-ban

Hont Ferenc

rendezésében láthatta a Madách-művet a fesztivál közönsége. Az idei nyár a 17., amikor a tragédia szerepel a fesztivál műsorán, s a pénteki a 62. előadás – közölte Botka László. A darabot – a magyarországi szabadtéri színházi előadások közül elsőként - jelnyelvi tolmács kísérte, akinek a mozdulatait az egyik világítótoronyra kivetítve követhették a nézők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.