Így épül fel a Szegedi Szabadtéri – timelapse videó

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

A 2017-es nyár és Szabadtéri-évad végével a szervezők látványos videókkal mutatják be, milyen izgalmas munka folyik Magyarország legnagyobb szabadtéri színházában. Az első ilyen egy timelapse-videó az építésről, ezt később image-film, werkvideó követi majd. Tovább »

Gubik Petrának mindig is a színház volt az otthona

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

notre_dame-i_toronyor_kozonsegtalalkozo016kf

A kisvárdai születésű színésznő főszerepben alakított a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. Hírportálunknak elmondta, kihívás, egyben megtiszteltetés volt számára itt játszani. A korábban szerzett tapasztalatai jól jöttek Esmaralda szerepének megformálásakor, emellett külön táncórákat is vett annak érdekében, hogy elbűvölhesse a közönséget. Mindösszesen tizenkét darabban szerepel, valamint tanulmányokat is folytat a kimeríthetetlen energiákkal rendelkező Gubik Petra, akit A Notre Dame-i toronyőrbeli játékáról és a további terveiről is kérdeztünk. Tovább »

Veréb Tamás szerint a Notre Dame-i toronyőr tükröt tart a mai társadalom elé

2017. augusztus 18., péntek · Egy hozzászólás

notre_dame-i_toronyor029kf

Izgalmas átalakulás vár Veréb Tamásra, a fiatal színész játssza ugyanis a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszabású musicaljének, a Notre Dame-i toronyőrnek a főszerepét. A produkcióról és a karaktere sokszínűségéről beszélgettünk vele. Tovább »

Felcsendülnek a Notre Dame-i toronyőr harangjai a Szabadtéri Színpadán + FOTÓK

2017. augusztus 10., csütörtök · Egy hozzászólás

notre_dame-i_toronyor_kozonsegtalalkozo001kf

Első ízben mutatják be a Notre Dame-i toronyőr című musicalt a szabadtéri deszkáin. Quasimodo, Esmeralda és Phoebus kapitány szenvedélyes szerelmi háromszögéről szóló történet fülbemászó Disney-dallamokkal fűszerezve kerül színre. Tovább »

Szegedi Szabadtéri: A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz

2017. augusztus 1., kedd · 4 hozzászólás

szabadteri_sajttaj002kf

Megkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri 2018-as évadára. A Mamma Mia! helyett az Apáca Show lesz a jövő évi program szuperprodukciója, de az idei évad nagy sikere a Notre Dame-i toronyőr is visszatér.
Tovább »

Bemutatkoznak a szabadtéri statisztái: Kaszab Tamás és Reguli Máté

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

vizkereszt_vagy-amit_akartok_mj-035

A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai méltán híresek arról, hogy óriási szereplőgárdával rendelkeznek. A színészek és táncosok mellett lehetőségük nyílik – akár nem szakmabelieknek is – szerepelni egy-egy darabban, kipróbálni milyen érzés a világot jelentő deszkákon állni. Nem volt ez máshogy idén, A Vízkereszt, vagy amit akartok prózai előadás kapcsán sem. Tovább »

A kosztümök szerelmese – Interjú Papp Janó jelmeztervezővel

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

papp_jano _mj02

Papp Janó szegedi jelmeztervező már tíz évesen ámulattal nézte a kosztümös filmeket, és maga elé képzelte Dosztojevszkij világát. Mindig is magával ragadták a textíliák, amely érzés az évek során csak erősödött benne. Operababáinak köszönhetően megismerte a szakma, s tizenkilenc évesen már a Katona József Színházban találta magát. Jelenleg a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Vízkereszt, vagy amit akartok című szuperprodukcióban dolgozik a nyolcszoros Dömötör-díjas jelmeztervező. Tovább »

Kerényi Miklós Máté újra Szegeden – gyerekkori álma volt Cosmo szerepe

2017. július 14., péntek · Hozzászólok

kerenyi_miklos_mate_2_kf

Kerényi Miklós Máté, a Budapesti Operettszínház színművésze az Ének az esőben című film színházi adaptációja kapcsán tartózkodik a héten Szegeden. A fiatal tehetség az előadás részleteiről, valamint távlati terveiről beszélt portálunknak. Tovább »

Újra felcsendül az ének az eső áztatta Szabadtéri színpadán +FOTÓK

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

enek_az_esoben_kozonsegtalalkozo

A hétvégén három alkalommal újra láthatja a közönség az Ének az esőben című film színházi adaptációját. A nagy sikerre való tekintettel a darab visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára. Azonban azok számára is újdonsággal kecsegtet az előadás, akik már tavaly részeseivé váltak a szuperprodukciónak, hiszen a főbb szerepekben a tavalyitól eltérően, más színészek mutathatják meg tehetségüket. A színészek és az alkotók szerdán tartottak közönségtalálkozót a Reök-palotában. Tovább »

Ének az esőben közönségtalálkozó

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Július 12-én, 17 órától kulisszatitkokról rántják le a leplet a tavalyi Dóm téri musicalsiker, az Ének az esőben új szereplői és az alkotók a REÖK-ben. Többek közt az is kiderül, milyen “megpróbáltatások” vezetnek a különleges színpadi esőztetéshez, a hollywoodi történet ikonikus jelenetében. Tovább »

Ki lesz Kosztolányi szerelme?+ FOTÓK

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

szereplovalogatas_kostolanyi07_gs

A szerelem kortalan, és mint minden, ami kortalan mindenkinek jól áll, nem volt ez alól kivétel Kosztolányi sem. Az író időskori szerelmét alakító 70 év feletti hölgyeknek tartottak szereplőválogatást a Reök-palotában. Tovább »

Óriás Shakespeare-fejet formál a Vízkereszt homokvára

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Vizkereszt_vagy_amit_akartok_shakespeare_fej

Darabokban lehet csak a Dóm térre szállítani a Vízkereszt, vagy amit akartok 12 méter hosszú díszletelemét, ehhez pedig az angol mester orrát is le kellett vágni a fejéről. Az izgalmas Shakespeare-vígjátékot Béres Attila rendezi. Többek közt Alföldi Róbertet, Görög Lászlót, Pálmai Annát és Tenki Dalmát láthatjuk majd a homokdíszletben. Tovább »

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

szabadteri011kf

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is – közölte Herczeg Tamás igazgató csütörtökön a Tisza-parti városban. Tovább »

Rost Andrea lesz Tosca a Szegedi Szabadtérin

2017. március 2., csütörtök · Hozzászólok

ROST ANDREA.92683

A világhírű szoprán mellett Kálmándy Mihály és László Boldizsár játsszák a Puccini-opera főszerepeit. A darabot Bocsárdi László rendezi, aki a szenvedély mindent felülíró hatását szeretné kihangsúlyozni az előadásban. Tovább »

Szerelmesek Ölelése vasárnap a REÖK előtt

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

rozsa_virag_szerelem_valentin

Piros lufin szállhatnak az érzelmes lelkek vágyai az égbe vasárnap a REÖK-palota előtt. Az év legromantikusabb napját így ünnepli a Szegedi Szabadtéri Játékok. Aki kedvesének tökéletes meglepetést szeretne ajándékozni, annak pedig már csak pár nap áll rendelkezésére. Tovább »

Utoljára látható Szegeden a Mamma Mia!

2017. február 8., szerda · 2 hozzászólás

mamma_mia_szabadteri

Plusz előadást hirdetett a Szegedi Szabadtéri az ABBA-musicalből július 6-ra, így ezen a nyáron háromszor, de immár utoljára látható a Dóm téren a nagysikerű produkció. Bérletben árulják a belépőket a Mamma Mia!-ra, többek közt az Alföldi Róbert főszereplésével készülő Shakespeare-vígjátékkal párban. Tovább »

Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítja Esmeraldát A Notre Dame-i toronyőrben

2017. január 13., péntek · Hozzászólok

szegedi_szabadteri_nezoter

Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítják a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát A Notre Dame-i toronyőrben. Kerényi Miklós Gábor rendező ma jelentette be, hogy ők lesznek Veréb Tamás partnerei a nagyszabású, augusztusi produkcióban. A hat szegedi előadásra rengeteg jegy elkelt már. Tovább »

Szegedi Szabadtéri Játékok – Oscar-díjra jelölt dalokkal érkezik A Notre Dame-i toronyőr

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

szabadteri_szinpad03kf

Több alkalommal is felcsendül A Notre Dame-i toronyőr világszerte népszerű, Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokat felvonultató musicalváltozata a 2017-es Szegedi Szabadtéri Játékokon. A darab egyik szerzője, Stephen Schwartz az MTI-nek adott interjúban elmondta: a megszokottnál sötétebb hangulatú feldolgozásra számíthat a közönség. Tovább »

Szabadtéri 85 – Mit tettek az elődök, és hová tart most a csillagtetős színház?

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

szabadteri_megnyito10_gsAz alkotók és a szelfizők is nagyon szerették azt a két évadot, amikor kényszerűségből kénytelen volt 180 fokos fordulatot venni a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada. Kríziskommunikációnak indult, mégis népszerű és gazdag évadot zárt akkor a nyári játékok, ahová a vezetőségnek sikerült külföldi sztárokat csábítania, operát, és több mint egy évtized után Shakespeare-darabot a műsorfüzetbe csempésznie. Herczeg Tamás fesztiváligazgató a szabadtéri elmúlt 85 évéről szóló kötet történetéből szemezgetett.
Tovább »

Veréb Tamás a csúf Quasimodo bőrébe bújik

2016. december 5., hétfő · Hozzászólok

Vereb_TamasÚjabb izgalmas átalakulás vár Veréb Tamásra: a fiatal énekes játssza ugyanis a jövő nyár egyik nagyszabású musicalbemutatójának, A Notre Dame-i toronyőrnek a főszerepét. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház előadását Kerényi Miklós Gábor KERO® állítja színpadra. Tovább »

Titkok a Szabadtéri működéséről

2016. december 2., péntek · Hozzászólok

bolygo_hollandi_szabadteri

Könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre várják az érdeklődőket december 8-án a Reök-palotába. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója avatja be a résztvevőket a fesztivál kulisszák mögötti életébe. Bemutatják a Szabadtéri elmúlt 85 évéről most megjelent kötetet is. Tovább »

Notre Dame-i toronyőr és Tosca a 2017-es Szegedi Szabadtérin

2016. augusztus 29., hétfő · Hozzászólok

szabadteri_sajttaj007kf

Alighogy véget ért az idén 85 éves fesztivál 2016-os programja, máris évadot értékelt a Szabadtéri. Több mint 72 ezren voltak kíváncsiak az előadásokra. A következő nyár műsorát is meghirdették: új bemutatóként jön a Notre Dame-i toronyőr, a Vízkereszt vagy amit akartok és a Tosca.
Tovább »

Visszatér a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékokra

2016. augusztus 22., hétfő · Hozzászólok

tevedesek_vigjateka034kf

A tavaly szakmai és közönségsikert arató Shakespeare-darabbal, a Tévedések vígjátékával zárul szombaton az alapításának 85. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada – tájékoztatta a rendezvény sajtóreferense az MTI-t. Tovább »

Statiszta voltam az Ének az esőben musicalben – Molnár Máté

2016. augusztus 19., péntek · Egy hozzászólás

molnar_mate_04A hírportálunkra is rendszeresen publikáló Molnár Máté életében nem az Ének az esőben volt az első Dóm téri produkció, melyhez statisztaként csatlakozhatott. Két éve az Elfúja a szél kulisszái mögül osztotta meg velünk élményeit, ezúttal pedig a szegedi szabadtéri és az operettszínház szuperprodukciója kapcsán beszélgettünk vele.
Tovább »

Szegedi Szabadtéri: sétálójeggyel is hallgatható az ajándékkoncert

2016. augusztus 15., hétfő · Hozzászólok

boganyi_pianoAzoknak sem kell kihagyniuk a Szegedi Szabadtéri idei szimfonikus eseményét, akiknek már nem jutott ülőhely a 4000 fős nézőtéren. Limitált számban sétálójegyeket ad ki a fesztivál, melyekkel szintén él-vezhető a Pál Tamás karmester és Bogányi Gergely zongoraművész nevével fémjelzett est.
Tovább »

Görbe tükör Hollywoodnak + FOTÓK

2016. augusztus 13., szombat · Hozzászólok

enek_az_esoben06_gsKegyesek voltak az égiek az Ének az esőben pénteki premierjéhez, csak a színpad ázott el, de az is a tervek szerint történt. A Szegedi Szabadtéri Játékok az évad szuperprodukciójaként hirdette meg a Budapesti Operettszínházzal közös előadását, amely az első nap telt házat hozott a fesztiválnak.
Tovább »

Virág elvtárs főz Pelikán gátőrre

2016. augusztus 12., péntek · Hozzászólok

a_tanu_ujszegedi_szabadteri

Hajdu Steve és Elek Ferenc, az Újszegedi Szabadtéri Színpad hétvégi bemutatójának két főszereplője a Hungarikum Fesztiválon vendégeskedik szombaton 17 órától. A tanú c. legendás filmsiker népszerű művészei főznek és “csipegetnek” is a Széchenyi téri gasztrorendezvényen.
Tovább »

Bőrig áznak a színészek a szegedi szabadtéri szuperprodukciójában

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

enek_az_esoben_kozonsegtalalkozo_mmz011Az 1952-es film története, mely mindannyiunkban Gene Kelly sztepptáncát idézi fel, öt este is megelevenedik a Dóm téren. Az évad szuperprodukciója a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben születhet meg, a csillagtatős színházba pedig fesztivál-szereposztással érkezik. Az alkotókkal szerdán találkozhatott a közönség a Reök-palotában.
Tovább »

Közönségtalálkozó az Ének az esőben stábjával

2016. augusztus 9., kedd · Hozzászólok

enek_az_esoben_dushab

Augusztus 10-én kulisszatitkokról rántják le a leplet a szuperprodukció szereplői és alkotói a REÖK-ben. Többek közt az is kiderül, milyen “megpróbáltatások” vezetnek a különleges színpadi esőztetéshez, a hollywoodi történet ikonikus jelenetében.
Tovább »

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon mutatják be A tanú című filmből készült színdarabot

2016. augusztus 5., péntek · Hozzászólok

a_tanu_olvasoproba

Egy hét múlva mutatják be az Újszegedi Szabadtéri Színpadon A tanú című filmből készült színdarabot. Az előadást augusztus 12-én és 13-án láthatja a közönség – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Tovább »

Vidámság a szokatlanul hűvös nyári éjszakában + FOTÓK

2016. július 17., vasárnap · Hozzászólok

en_es_a_kisocsem038kfAz új évadban alighanem az Én és a kisöcsém volt a szabadtéri legjobb produkciója. Bár még nincs vége az évadnak, a könnyed humorú operett kedves szereplőivel és laza szerelmi kapcsolataival melegséget varázsol még a szokatlanul hűvös szegedi nyáresti éjszakába is.
Tovább »

Következő oldal »