Kultúra

Álomvilág várja a nézőket a szegedi Tragédián

Álomvilág várja a nézőket a szegedi Tragédián

2011. június 14., kedd
Álomvilág várja a nézőket a szegedi Tragédián

Különös álomvilág várja majd a nézőket a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi, nyolcvanadik évadjának nyitóelőadásán, Az ember tragédiáján - mondta Gemza Péter koreográfus kedden az MTI-nek.

A Dóm tér hatalmas színpadán harminc színész - a debreceni színház és a beregszászi társulat tagjai -, ugyanennyi középiskolás és statiszta, valamint húszfős kórus játszik majd - közölte a művész a darab statisztaválogatása előtt. A produkció színpadképét és mozgásvilágát meghatározza

Vidnyánszky Attila

rendezői koncepciója: a szereplők folyamatosan dolgozni fognak, több tonna földet mozgatnak majd meg a jelenetek során. Az egyes színek azonban a jelmezekben és a színészek mozgásában is markánsan elkülönülnek majd - árulta el a koreográfus.

Olekszandr Belozub

monumentális díszletet tervezett a produkcióra: a színpadon az emberiség történetének tizenöt méter magas és harminc méter széles pergamenje lesz a központi elem, ennek tetején foglal majd helyet az Úr. Innen, a díszlet csúcsáról - a tejutat szimbolizálva - futtatják le tizenöt méter hosszú szakállát. A Tragédiában az örök nőt, Évát

Ónodi Eszter

alakítja, partnere

Rátóti Zoltán

lesz Ádám szerepében. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként

Trill Zsolt

követi majd végig. A jubileumi produkcióban színre lép

Cserhalmi György, Blaskó Péter

és

Földes László Hobo

is. Hobónak az előadás zeneszerzője,

Verebes Ernő

egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni. A színészek és az alkotók június 22-én kezdik a színpadi próbákat, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.