Kultúra

Több mint száz program az őszi könyvünnepen

Több mint száz program az őszi könyvünnepen

2010. szeptember 29., szerda
Több mint száz program az őszi könyvünnepen

Tanulni és szórakozni is mindenképpen érdemes betérni a következő hetekben a szegedi és Csongrád megyei könyvtárakba, hiszen az Országos Családi Könyvtári Napok több mint száz programot kínálnak - hangzott el a szerdai programismertetőn a szegedi Somogyi-könyvtárban.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program során több kiemelt pontja lesz az intézmény kínálatának, köztük olyanok, mint az Olvas a család, Tanul a család, Egészséges a család, Játszik a család, Gazdálkodik a család. Az események jelentős része október 4. és 10. között zajlik le. A programok közt lesz rejtvényfejtő nap, egészséges életmódot népszerűsítő előadások, a tanulási szokások, formák megismerése, mesterképzés, szakképzés, művészeti képzés. Ehhez sok partner csatlakozott, művészeti iskolák, képzőhelyek szakembereivel beszélgethetnek az érdeklődők. A hónapban a vendégek közt lesz

Czeizel Endre

orvos genetikus, különleges, interaktív előadással készül a Kaleidoszkóp Színház és nem hiányoznak a kiállítások sem. Október 10-én családi vetélkedőket rendeznek, s a könyves vasárnapon lesz a novellaíró pályázat eredményhirdetése is. A könyvtár ezen a napon kimozdul az intézményből, hiszen a Szegedi Közlekedési Társasággal együttműködve a nosztalgia villamoson az olvasást és a könyvtári lehetőségeket népszerűsítik majd a munkatársak. A város 13 fiókkönyvtára is számos programot kínál. A könyvtár emellett csatlakozik a békéscsabai kollégák által szervezett Könyvtárút programhoz. Az akcióban részt vevők gyalog vagy kerékpárral vándorolnak az egyik település könyvtárától a következőig. Az indulás október 4-én lesz a Békés Megyei Tudásháztól és Könyvtártól és október 10-én érkeznek meg a pécsi Tudásközpontba. Az út Csongrád megyei állomásai Hódmezővásárhely, Algyő, Szeged, Domaszék, Mórahalom, Ásotthalom. A megyében egyébként egy hét alatt húsz helyen, több mint száz program várja az érdeklődőket. Van olyan település, amely a hét minden napjához kapcsolódott, de vannak olyanok is, melyek csak egy-egy témához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.