Kultúra

Rózsaszín lények lepték el Szegedet

Rózsaszín lények lepték el Szegedet

2009. július 24., péntek
Rózsaszín lények lepték el Szegedet
akockaelvanvetve16.jpgRózsaszínűvé és mozgalmassá tette az Árpád teret csütörtökön a Ljud színházi csoport Elektromos invázió – beavatkozás a köztereken című darabja. És e színkép nem zavar vagy valamiféle szimbólum, hanem egy kocka elevensége, egzisztálása, azaz élővé érése.

A „kocka el van vetve” – volt olvasható egy egész napig a fémtest mellett, és hát zseniálisan eltalálta, aktualizálta a Ljud csoport – mely a

Thealter fesztiválra

érkezett Szegedre – egykori bátor római politikusunk,

Caesar

apánk (merthogy itt is volt ám birodalom) mondását. Egyrészről a szó szoros értelmében vetett gyökeret a fémkocka, és a produkció során „tojásszerűen” megnyílva, rózsaszín, antropomorf lényeknek adott életet, másrészről – ahogy azt Caesar is értette – innen már tényleg nem volt visszaút: a pink jövevények a Földre születtek – s az már mindegy is, honnan jöttek –, meg kellett ismerniük környezetüket. S ez a darab lényege, egy valódi interaktív játék, az emberekkel, az autókkal, telefonfülkével, fenyőtobozzal, szökőkúttal és minden objektív és szubjektív valósággal… egy kocka százméteres körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.