Dörner: Aki fél, az ne írjon drámát!

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Egy nagy, rendszerváltás idején játszódó királydrámára vár Dörner György, az Új Színház vezetője. A színész hisz a magyar darabokban, abban viszont nem reménykedik, hogy az őt kinevezésekor támadók valaha is elnézést kérnek tőle. A SZEGEDma klub rendezvénye előtt beszélgettünk Dörner Györggyel Tovább »

Így épül fel a Szegedi Szabadtéri – timelapse videó

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

A 2017-es nyár és Szabadtéri-évad végével a szervezők látványos videókkal mutatják be, milyen izgalmas munka folyik Magyarország legnagyobb szabadtéri színházában. Az első ilyen egy timelapse-videó az építésről, ezt később image-film, werkvideó követi majd. Tovább »

A kosztümök szerelmese – Interjú Papp Janó jelmeztervezővel

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

papp_jano _mj02

Papp Janó szegedi jelmeztervező már tíz évesen ámulattal nézte a kosztümös filmeket, és maga elé képzelte Dosztojevszkij világát. Mindig is magával ragadták a textíliák, amely érzés az évek során csak erősödött benne. Operababáinak köszönhetően megismerte a szakma, s tizenkilenc évesen már a Katona József Színházban találta magát. Jelenleg a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Vízkereszt, vagy amit akartok című szuperprodukcióban dolgozik a nyolcszoros Dömötör-díjas jelmeztervező. Tovább »

Dupla teltházas Rózsa Sándorral nyitott a mórahalmi Patkó Lovas Színház

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

lovasszinhaz_morahalom

Dupla teltházzal, kirobbanó sikerrel kezdődött meg a Patkó Lovas Színház harmadik évadának lovas színházi előadássorozata, Mórahalmon. Pintér Tibor és társulata a Rózsa Sándor, az alföldi betyár című darabjában a sebesen vágtázó lovasok és ragyogó énekesek mellett a látványra is adtak: nem maradt el az ostorcsattogtatás, az ágyúdörgés, a puskaropogás sem, sztárvendégként pedig Nótár Mary is szerepet kapott. Tovább »

Élettel teli szerepben Esztergályos Cecília

2017. július 25., kedd · 2 hozzászólás

esztergalyos_cecilia03_gs

Az egykori szegedi építészmérnök, Zerkovitz Béla nagysikerű darabjában láthatják az érdeklődők a Zsombói Szabadtéri Színpadon Esztergályos Cecíliát. A Csókos asszony című operettet sztárszínészekkel mutatják be Zsombón, ami garantálja a sikert. Tovább »

Hétvégi programajánló: élvezzük együtt a hétvégét!

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

programajanlo

Vízitúrázás, I. Holdfény Éjszakai Félmaraton, vadasparki kalandok és még sok más vár a hétvégén a szegediekre. Tovább »

Másodállásban színész – Rácz László a Szegedi Várjátékokon is hódít

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

racz_laszlo01_gs

Rácz László sosem unatkozik, bőven akad feladata a mindennapokban. Főállásában roma referensként dolgozik, a Szegedi Roma Tanodának, valamint a Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak is meghatározó alakja. Mindezek mellett tizenöt éve a Szegedi Pinceszínház társulatának tagja. Tovább »

Barackdobálás és némaság – Megnyitotta kapuit a 27. THEALTER fesztivál + FOTÓK

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

thealter_fesztival_megnyito_mj 016

Nem mindennapi performansszal vette kezdetét a 27. THEALTER Fesztivál. A programsorozatot látogató közönség már számított a szokatlan nyitányra, a várakozás közben többen azon tanakodtak vajon mivel lepik meg őket az idei megnyitón. Tovább »

Gyerekrablás a Palánk utcában – ősbemutató a Szegedi Várjátékokon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj05_gs

XV. jubileumi évadát új ősbemutatóval zárja a Szegedi Várjátékok. Július 21. és 30. között hat alkalommal kerül a Móra Ferenc Múzeum mögött található szabadtéri színpadra Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének adaptációja. Tovább »

Sztárdömping a Zsombói Szabadtéri Színpadon + FOTÓK

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

cof

Szerelmet, nevetést, és könnyeket ígér – Esztergályos Cecília, Oszter Sándor, Verebes István és Mahó Andrea. A magyar operett irodalom egyik legjellegzetesebb kincsét parádés szereposztással mutatják be Zsombón. Tovább »

Óriás Shakespeare-fejet formál a Vízkereszt homokvára

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Vizkereszt_vagy_amit_akartok_shakespeare_fej

Darabokban lehet csak a Dóm térre szállítani a Vízkereszt, vagy amit akartok 12 méter hosszú díszletelemét, ehhez pedig az angol mester orrát is le kellett vágni a fejéről. Az izgalmas Shakespeare-vígjátékot Béres Attila rendezi. Többek közt Alföldi Róbertet, Görög Lászlót, Pálmai Annát és Tenki Dalmát láthatjuk majd a homokdíszletben. Tovább »

Huszti Péter: A hűség az egyik legszebb magyar szó

2017. július 9., vasárnap · Hozzászólok

huszti_peter06_gs

Hűséges a feleségéhez, hűséges a színházához, hűséges a színművészethez. 93 színházi szerep, 50 rendezés, rengeteg tévéjáték, játékfilm – fél évszázad munka áll mögötte. Már 34 évesen elnyerte a Kossuth-díjat, azóta is számtalan elismeréssel díjazták munkásságát. A Nemzet Művésze szegedi látogatása során adott interjút a SZEGEDma hírportálnak, miután átadta a Sófi-ösztöndíjakat. Tovább »

Korognai emléke előtt tisztelegve mutatják be a Lúdas Matyit + FOTÓK

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

ludas_matyi_zsombo49_gs

Pénteken és szombaton láthatja a közönség Zsombón Korognai Károly új zenés darabját, a Lúdas Matyit. A tragikus hirtelenséggel elhunyt művész ugyan pótolhatatlan, de az új rendező a volt színházigazgató elképzeléseit tiszteletben tartva fejezi be a munkát. Cikkünkben barátai, művésztársai emlékeznek Korognai Károlyra. Tovább »

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

szabadteri011kf

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is – közölte Herczeg Tamás igazgató csütörtökön a Tisza-parti városban. Tovább »

Megújult honlappal várja a Szegedi Nemzeti Színház a látogatókat

2017. április 20., csütörtök · 2 hozzászólás

szinhaz_sajttaj014kf

Ma sajtótájékoztatón mutatták be a kilenc év után átalakított weboldalt. Kialakításánál arra törekedtek, hogy megőrizze a régi honlap erényeit, s egy-egy kattintással lehessen egy-egy produkcióról, színészről információkat szerezni, vagy éppen jegyet vásárolni. Tovább »

Következő oldal »