Közélet

Gyurcsány szerint a világ: a DK egy felnőtt, komoly, tisztességes, becsületes párt

Gyurcsány szerint a világ: a DK egy felnőtt, komoly, tisztességes, becsületes párt

2023. október 22., vasárnap
Gyurcsány szerint a világ: a DK egy felnőtt, komoly, tisztességes, becsületes párt

Demokratikus Koalíció egy felnőtt, komoly, tisztességes, becsületes párt

fogalmazott Gyurcsány Ferenc a párt születésnapi rendezvényén.

Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk

-jelentette ki a DK vezetője.

A pártelnök a beszédében tíz pontban vázolta fel a jövőről szóló elképzeléseit. Jelezte, hogy pár héttel ezelőtt elmondták: másként berendezett világot szeretnének, ahol közelebb kerülnek egymáshoz az emberek, és birtokba veszik az államukat, megteremtik az emberek államát – írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc kétségbe vonta, hogy Magyarország keresztény ország lenne, amiről a népszámlálásból eredő számok gondolkodtatták el.

Olyan világot szeretnénk, ahol lehet, hogy sok mindenben nem értenek egyet, de az alapállás az, hogy a másik jó. Nem olyan világot szeretnénk, amiben azt gondolják, hogy akik nem értenek egyet velük, azok rosszak, sőt állatiasok

-közölte.

A pártelnök kitért a szabadság témájára is. Szerinte abból a szabadságból, amely a legbefolyásosabbak szabadsága, és nem jár együtt a másokért való felelősséggel, uralom lesz, „nincs felelősség nélküli szabadság”.

Amikor rendet próbálunk tenni ebben a világban, muszáj picit egyszerűsíteni. Az ország valójában lakhely. A haza, az közösség, a haza nem földrajzi határokról, helyekről szól, hanem az országban élő emberek közösségéről

-vélekedett.

A teljes cikk ITT megtekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.