Közélet

Az első 21.századi okostantermet adták át Szegeden

Az első 21.századi okostantermet adták át Szegeden

2023. október 11., szerda
Az első 21.századi okostantermet adták át Szegeden

A Vodafone Magyarország Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közötti szakmai együttműködés keretében belül okostantermet hoztak létre az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájában. A termet szerdán adták át.

Ezentúl az interaktív panelen kívül harminc darab tablet is segíti a diákok tanulását.

A teremátadó ünnepségen Flakstad Emőke a Vodafone Magyarország alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy mindig örömmel jön Szegedre. Kiemelte, hogy a város milyen híres az olyan kiváló kutatók révén, mint Karikó Katalin vagy Szent-Györgyi Albert.

Örömmel jövök mindig, mert itt önök olyan kedvességgel és nyitottsággal fogadják a mi oktatásra vonatkozó elképzeléseinket és a digitális kompetenciafejlesztést célzó programjainkat, amely miatt úgy gondoljuk, hogy ez egyfajta műhelyként szolgál. Itt mindent kipróbálhatunk, mint egyfajta boszorkánykonyhában. 2016-ban innen indult a Vodafone Magyarország Alapítvány digitális iskola programja. Az volt a célunk ennek a programnak a kidolgozásával, hogy segítséget nyújtsunk a digitális fejlődésben, az oktatás összes szereplőjének. Örömmel kezdjük el a közös munkát majd az egyetemmel, hogy kidolgozzunk egy olyan tematikát, aminek az eredménye, hogy Februártól elinduljon egy digitális kompetencia fejlesztését célzó kurzus. Ennek az együttműködésnek az első mérföldköve ez a csodálatos terem.

mondta Flakstad Emőke a Vodafone Magyarország Alapítvány ügyvezetője.

Az esemény keretein belül bemutatták az okosterem interaktív panelének működését a pedagógusok és a diákok segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.