Közélet

282 millió forintból újult meg a Jerney János Általános Iskola

282 millió forintból újult meg a Jerney János Általános Iskola

2021. március 19., péntek
282 millió forintból újult meg a Jerney János Általános Iskola

A háromszintes, 1974-ben átadott épület felújítására bruttó 282 millió forintot (267 millió forint európai uniós támogatást és 15 millió forint saját forrást) fordított az önkormányzat. Az iskola üzemeltetésére ezentúl kevesebbet kell költeni.

Kicserélték a külső fa és fém nyílászárókat, helyettük műanyag-, illetve alumíniumszerkezetű, hőszigetelt nyílászárókat építettek be, a homlokzatot hőszigeteléssel látták el a beruházás alatt. A lapostetőn hő- és vízszigetelést végeztek, valamint napelemeket szereltek fel, így ezután az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak. A napelemek várhatóan fedezni fogják az intézmény teljes éves áramszükségletét.

Az épületen belül a fűtéscsöveket és a radiátorokat kicserélték, a helyiségeket pedig kifestették. Megújult a padlóburkolat egy része, és taktilis vezetősávot építettek ki a vakok és gyengénlátók számára. Az akadálymentesítés részeként az iskola udvarán parkolóhelyet hoztak létre a mozgássérültek számára, a főbejáratnál rámpát építettek, bent pedig akadálymentes mosdót alakítottak ki. Az udvaron járdákat építettek újjá, és vakvezető sávokat hoztak létre.

A kormányon keresztül érkező Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2018 óta megújult a Bonifert Domonkos, a Tabán, a Tarjáni Kéttannyelvű és a Weöres Sándor Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskolája, valamint a Vörösmarty Mihály és a Jerney János Általános Iskola. Ezekre az önkormányzat összesen bruttó 3 milliárd 94 millió forintot fordított (ebből 2 milliárd 566 millió forint uniós támogatás, 528 millió forint saját forrás).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.