Kakas Béla: Ismét ránk hárul a végvári vitézek feladata!

2017. szeptember 25., hétfő · 21 hozzászólás

Soha nem felejtem el, amikor egy helikopteren ülve azzal szembesültem: több ezer migráns özönlik át ellenőrizetlenül a magyar-szerb határon – elevenítette fel portálunknak adott interjújában Kakas Béla. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével megyét érintő fejlesztésekről, határon átnyúló kapcsolatokról, megyeátnevezésről és migrációról is beszélgettünk. Tovább »

A jövő nemzedékeit szolgálják a bordányi fejlesztések

2017. szeptember 2., szombat · Hozzászólok

Új parkolósávot alakítottak ki, valamint fekvőrendőröket is kihelyeztek Bordányban, a véghezvitt fejlesztések a szülők és a gyermekek érdekeit is szolgálja. Tanács Gábor polgármester hírportálunknak elmondta, a közeljövőben mintegy négyszázmillió forintból valósulhatnak meg további beruházások a községben, többek között az iskola, óvoda és a bölcsőde épületét is érintve. Tovább »

A kormányhoz fordulnak a Szeged–Ópusztaszer út felújításáért

2017. szeptember 1., péntek · 2 hozzászólás

Rendkívüli közgyűlést hívott össze pénteken a Csongrád Megyei Önkormányzat, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatban újabb pályázatokról hozzon döntést. Tovább »

Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

B. Nagy László: 3 pilléren nyugvó, stabil költségvetése lesz hazánknak

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

bnagy_sajttaj001kf

Csongrád megyében eddig 191 TOP-os pályázat esetében született támogatási döntés 34 milliárd forint értékben – közölte B. Nagy László, aki sajtótájékoztatóján hazánk jövő évi büdzséje kapcsán azt emelte ki, hogy továbbra is a munkaalapú társadalmat preferálja a kormány. Tovább »

547 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a megyékhez

2017. február 14., kedd · Egy hozzászólás

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyéknek szánt 547 milliárd forint értékű fejlesztési forrásról döntenek hamarosan – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-vel. Tovább »

Egymilliárd forintból fejlesztik Békéscsaba belvárosát

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

Egymilliárd forintot nyert el Békéscsaba a belvárosi rehabilitáció harmadik ütemének megvalósítására az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából – jelentette be Herczeg Tamás (Fidesz-KDNP) kulturális tanácsnok szerdán a békési megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Modern városok program – Szita Károly: hamarosan megkezdődik a program végrehajtása

2016. június 3., péntek · Hozzászólok

Hamarosan az évszázad legnagyobb beruházási programja indul az önkormányzatoknál: várhatóan még az idén megkezdődhet a Modern városok program végrehajtása – mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere pénteken Szombathelyen, a szervezet kétnapos ülése után tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

A foglalkoztatás növelését szeretné elérni a megye és a kormányhivatal + FOTÓK

2016. május 18., szerda · 2 hozzászólás

foglalkoztatasi_pernertalalkozo03_gs

A tervek szerint az ezt megcélzó program július elsejétől indul. Azt szeretnék, ha a munkavállalók és a munkaadók sem csalatkoznának számításaikban. Tovább »

Rendkívüli megyei közgyűlés: DEB-tagokat választottak + FOTÓK

2016. május 10., kedd · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A 2014-2020-as uniós ciklusban a Csongrád megyei támogatási kérelmek döntési javaslatainak elbírálási folyamatához tagokat kellett delegálnia az úgynevezett Döntés-előkészítő Bizottságokba (DEB) a megyei közgyűlésnek. Erről szavazott a testület keddi rendkívüli ülésén. Tovább »

NGM: csaknem 90 milliárd forint önkormányzati energetikai fejlesztésekre

2016. március 24., csütörtök · Hozzászólok

Összesen 89,1 milliárd forint értékben két energetikai felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében önkormányzati energetikai fejlesztésekre – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t csütörtökön.
Tovább »

Az iparterületek fejlesztését támogató uniós pályázat jelent meg

2016. február 22., hétfő · Hozzászólok

Az ipari parkok, iparterületek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 19,4 milliárd forintos keretösszeggel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn az MTI-t. Tovább »

Ígéretek sokadjára is – fejlesztési terveket mutattak be a szegedi nyugdíjasoknak + FOTÓK

2016. január 31., vasárnap · 11 hozzászólás

ingrid20_mj

Harmadik Tisza-híd, felújított Liget kutyafuttatóval és nyilvános vécével – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2014-2020-as ciklusának 34 milliárd forintból gazdálkodó szegedi vonatkozásai nem először hallott, mégis megvalósulatlan ígéretek húrjait pendítik meg újra. Tovább »

Turizmusfejlesztést támogató uniós pályázat jelent meg

2016. január 28., csütörtök · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Turizmusfejlesztést támogató pályázati felhívás jelent meg csütörtökön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 41 milliárd forint keretösszeggel – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. Tovább »

NGM: 3 új pályázat jelent meg helyi fejlesztésekre

2016. január 8., péntek · Hozzászólok

Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg a programban – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.
Tovább »

Megjelentek a területfejlesztési uniós program első felhívásai

2015. december 17., csütörtök · Hozzászólok

Négy felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, együttesen csaknem 35 milliárd forintos keretösszeggel. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak programjai közé tartozó TOP a helyi közvetlen gazdaságfejlesztést támogatja, forrásokat biztosít a települési önkormányzatok és a megyék fejlesztéseihez. Tovább »

Pár nap, és elérhetőek a TOP-források! – karácsonyig hatszázmilliárd forintra nyílik meg a pályázási lehetőség + FOTÓK

2015. december 10., csütörtök · 4 hozzászólás

top_sajttaj04_gs

1231 milliárd forint uniós támogatást használhat fel az ország területfejlesztésre, ebből Csongrád megyére és két megyei jogú városára közel 73 milliárd forint jut. A megye mellett új résztvevő a Magyar Államkincstár is. Tovább »

Algyői tanácskozás a paktumokról – Csongrád megyének 2,4 milliárdos keret jut + FOTÓK

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

algyo_paktum04_gs

A helyi foglalkoztatás bővítésének eszközei lehetnek a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban az úgynevezett foglalkoztatási paktumok, melyekre TOP-os forrásokat lehet igénybe venni helyi és megyei szinten. A partnerségen alapuló paktumokban rejlő lehetőségekről, azok működéséről rendeztek szakmai konferenciát Algyőn, amelyen elhangzott, tudomásul kell venni, hogy a paktum egy eszköz, nem pedig önfenntartó csodafegyver. Tovább »

Varga: több mint 1500 milliárd a magyarországi települések fejlesztésére

2015. október 26., hétfő · Hozzászólok

A kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programon keresztül több mint 1500 milliárd forinttal támogatja a magyarországi települések fejlesztéseit.
Tovább »

Hét-nyolcmilliárd forint jut Szegeden közlekedési fejlesztésekre a következő években

2015. szeptember 30., szerda · 3 hozzászólás

elektromos_tomegkozlekedes_sajttaj01kf

A megmaradt KÖZOP-forrásokból elsősorban kevésbé látványos fejlesztések készültek. A város készül a 2013-ban elkezdődött fejlesztési ciklusra, terveik már vannak. Tovább »

Több mint 1200 milliárd forint jut település- és területfejlesztésre a következő uniós ciklusban

2015. április 24., péntek · Hozzászólok

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megyei fejlesztési területekre 850 milliárd forint, városfejlesztésre pedig 380 milliárd forint jut a 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára a 21. Urbanisztikai Konferencián pénteken Budapesten. Tovább »