Közélet

Szeméthegyek tornyosulnak a belvárosban

Szeméthegyek tornyosulnak a belvárosban

2019. november 4., hétfő
Szeméthegyek tornyosulnak a belvárosban

A Mérey és a Tábor utca sarkánál hegyekben áll a szemét a szelektív hulladékgyűjtő konténereknél. Két utcával arrébb, a Jósika és a Hajnóczy utca sarkára továbbra is előszeretettel visszajárnak az illegális szemétlerakók.

Nesze neked, szelektív hulladékgyűjtés

A belvárosban, a Mérey és a Tábor utca sarkán lévő szelektív hulladékgyűjtő kukák között több zsáknyi háztartási hulladék hevert vasárnap délelőtt. A belváros ezen pontjáról korábban még nem kaptunk olvasói fotókat, azonban nem új keletű dolog, hogy egyesek sajátosan értelmezik a szelektív hulladékgyűjtés fogalmát:

nyáron beszámoltunk róla,

hogy Újszegeden a Hargitai utcai és az Erdélyi téri szelektív hulladékgyűjtőkhöz rendszeresen hordanak kommunális hulladékot az illegális szemétlerakók.

Jósika utca, az illegális szemétlerakók Mekkája

Többször is cikkeztünk már arról

, hogy a Jósika és a Hajnóczy utca sarkánál található parkolóautomatához ismeretlenek folyamatosan hordják a szemetet. Úgy tűnik, ez a rossz szokásuk megfékezhetetlen hagyománnyá vált. - Pénteken délután késztettem ezt a fotót, de igazából bármikor csinálhattam volna, hiszen rengetegszer nyújt hasonló látványt az utca – jegyezte meg neve elhallgatását kérő olvasónk, aki az alábbi fotót mellékelte.

Korábban megírtuk, hogy az SZKHT tájékoztatása szerint aki a mindenkori hatályos jogszabályi előírásoknak nem megfelelően helyezi el a hulladékot, az bírságra és hatósági eljárásra számíthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.