Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására

2017. április 21., péntek · 14 hozzászólás

ikv_szemetszedes003kf

Több tízmillió forintos költséget jelent az IKV SZINT üzletágának az illegális szemétlerakás. Azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a központi segítségkérése helyett a kisebb problémákat önerőből oldják meg.
Tovább »

Megeszi a szemét Móravárost – nincs gazdája az illegális hulladéknak

2017. január 6., péntek · 30 hozzászólás

szemetes_moravaros01_gs

A Kolozsvári tér mindkét végében zsákokban áll az „ottfelejtett” hulladék, a kupac tetején az ősszel lehullott falevelek díszelegnek, ami jelzi, hogy hosszú hónapok óta senki sem gondoskodott az elszállításáról. Ez az egyik neuralgikus pontja Móravárosnak, de a körzet más részeit is egyre több szemét borítja. Tovább »

Decembertől változik a szemétszállítás rendje Szeged belvárosában

2016. október 29., szombat · 13 hozzászólás

szemetszallitas01_gs

Hamarabb kezdik a kukák ürítését a belvárosban, hogy a reggeli csúcsforgalom idején már ne akadályozzák a nagy járművek a közlekedést, és az is változás, hogy a heti három helyett két alkalommal szállítják el a lakossági hulladékot. Tovább »

A buli a híd alatt folytatódik, Odessza meg panaszkodik

2016. augusztus 26., péntek · 39 hozzászólás

tisza_part_vasarnap03_gs

A SZIN előnye egyben az átka is: a lakótelep és a belváros közelsége miatt rendszeres a helyiek panasza. Olvasónk szerint hiába a fokozott rendőri jelenlét, az olcsón alkoholt fogyasztani kívánó, a fesztivál bejáratától pár száz méterre gyülekező fiatalok rengeteg szemetet, s koszt hagynak maguk után. Tovább »

Kertvárosból csinálna szeméttelepet a városvezetés? – tiltakoznak a szőregiek a hulladékudvar ellen

2016. július 20., szerda · 53 hozzászólás

szabo_balint_lakossagi011kf

Kivágnák a fákat is a Gyár utcánál, hogy be tudják zsúfolni a szűkös területre a tervezett hulladékudvart, amiről bár tavasszal szavaztatták a szőregieket, azok panaszait viszont, akiknek a háza közelébe építenék, nem hallották meg. Az ügyben összehívott utcafórumon a helybéliek nekiestek a körzet DK-s képviselőjének, és arra szólították fel Berkesi Ottót, hogy értük álljon ki, ne pedig a városvezetés álláspontját szajkózza. Az érintetteknek nem célja, de akár perre is mennek, nem szeretnének ugyanis a konyhaablakukból egy szemetes konténert nézegetni. Tovább »

Gyerekek bújócskázhatnának a Pulcz utcai gazban

2016. július 12., kedd · Hozzászólok

pulcz_utca02_gsOlvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a Pulcz utca 15. és 9. szám közötti elhanyagolt területre, amit valakik előszeretettel szemétlerakóként használnak. A terület egyik felén már akkora a gaz, hogy gyerekek bújócskázhatnának benne. Az önkormányzatot arról kérdeztük, kinek a felelőssége felszámolni a dzsumbujt.
Tovább »

Következő oldal »