Közélet

Gulyás Gergely: szoros a kapcsolat Magyarország és Stájerország között

Gulyás Gergely: szoros a kapcsolat Magyarország és Stájerország között

2017. szeptember 20., szerda
Gulyás Gergely: szoros a kapcsolat Magyarország és Stájerország között

Magyarország és Stájerország között számos területen szoros a kapcsolat - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Hermann Schützenhöferrel, Stájerország tartományfőnökével.

Gulyás Gergely

a találkozó után tartott sajtótájékoztatón kiemelte, Magyarország rendkívül hálás azért, hogy Stájerország 1956-ban, a forradalom leverése után sok magyar menekültet befogadott. Szólt arról is, hogy a magyar turisták egyik legkedveltebb célpontja Stájerország, valamint sok magyar él és dolgozik ott. Helyzetüket ugyan megnehezíti a határellenőrzés, de Magyarország ezt semmilyen formában nem kritizálja és megérti, hogy Ausztria garantálni szeretné országa biztonságát - tette hozzá. Gulyás Gergely kitért arra is, hogy Ausztriában október 15-én tartják a parlamenti választásokat, Magyarország pedig reméli, hogy az Osztrák Néppárt, amelynek a tartományfőnök is a tagja, és amely a Fidesz testvérpártja az Európai Néppártban, sikeresen szerepel majd a voksoláson.

Hermann Schützenhöfer

szintén kiemelte, hogy Ausztriát és Magyarországot számos dolog köti össze történelmi, kulturális, gazdasági, kereskedelmi és oktatási területen. A tartományfőnök is megemlékezett arról, hogy 1956-ban 180 ezer menedékkérő érkezett Magyarországról Ausztriába, közülük majdnem hétezer embert Stájerország fogadott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.