Közélet

Három tonna élelmiszert adományoztak a gyermekeknek + FOTÓK

Három tonna élelmiszert adományoztak a gyermekeknek + FOTÓK

2017. július 5., szerda
Három tonna élelmiszert adományoztak a gyermekeknek + FOTÓK
coop_adomany011kf

Negyedik alkalommal támogatott különleges ellátást igénylő gyermekeket a Coop Segély Alapítvány. A megyében 299 főt segítettek összesen három tonna élelmiszeradománnyal, országosan pedig 7726 érintett kapott 20 millió forint értékben alapvető élelmiszereket – lisztet, tejet, olajat, tésztát, rizst. A cég helyi vezetője néhány munkatársával személyesen adta át az ajándékokat.

A szegedi Dr. Waltner Károly Gyermekotthonban adták át azt a kamionnyi élelmiszeradományt, amelyet a Coop üzletlánc szánt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek. Mind a 19 megyébe küldtek az adományból, így Szegedre is jutott a 78 tonna alapélelmiszerből több mint 3 tonna. Az elmúlt években összesen több mint 100 millió forint értékben segítették a rászorulókat, a gyermekek mellett az árvíz- és a vörösiszap-katasztrófa károsultjait is. „Csongrád megyében 299 főt támogatunk egészséges, hosszú szavatossági idejű élelmiszerekkel” – mondta

Kelemen János

, a Coop Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója. A vezetőt elkísérte néhány munkatársa is, akik külön ajándékokat is hoztak. Hangsúlyozta, nem azért segítenek, mert a gyermekek hiányt szenvednek, hanem azt remélik, hogy az így megspórolt pénzt a nevelési célokra, a kulturális programokra fordíthatják az intézmények. Arra kérte a megye többi cégét, hogy kövessék példájukat, s ők is adományozzanak minél több alkalommal.

coop_adomany005kf

Berta Árpádné

, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója szerint jó helyre kerülnek az adományok. Számos gyermek- és lakásotthont működtetnek, teljes körű ellátást biztosítanak. A különleges ellátást igénylő gyermekeknek a megszokottnál is több szeretetet kell adni. A kormányhivatal nem egy területen érintkezik a támogatott intézményekkel, a nevelőszülőkkel, a gyermekekkel.

Holubán Csilla

, a Szegedi Járási Hivatal vezetője elmondta, ők maguk is gyakran adományoznak – például bútorokat, számítógépeket -, de ez a tevékenység nem mérhető a Coop akciójának jelentőségéhez. Arra biztatott más cégeket is, hogy kövessék a példát.

Joób Márton

, a szociális bizottság elnöke hozzátette, a lakosságnak ugyanígy kell tennie, s az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki. A gyermekek játékos tánccal, énekléssel hálálták meg a segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.