Közélet

Szegedre is megérkezett a jeges ár + FOTÓK, VIDEÓ

Szegedre is megérkezett a jeges ár + FOTÓK, VIDEÓ

2017. február 19., vasárnap
Szegedre is megérkezett a jeges ár + FOTÓK, VIDEÓ
jeg_szamet_a_tiszan10_gs

A Közép-Tiszáról érkezett nagy mennyiségű uszadékkal kevert jeges ár eleje vasárnap a hajnali órákban ért Szegedre - közölte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG).

A jégzajlás legintenzívebb része vasárnap reggeli adatok alapján jelenleg Sándorfalva térségében van, itt a jégzajlás 100 %-os. A jégvonulat már a déli országhatárt is elérte, ezen a szakaszon 40 %-os zajlás figyelhető meg. Szeged térségébe a legintenzívebb jégzajlás vasárnap a déli órákban érkezhet meg. A felsőbb tiszai szakaszoktól eltérően az Alsó-Tiszán a jégzajlás hosszan széthúzódó és váltakozó intenzitással vonul le. Az ATIVIZIG kezelésébe tartozó folyószakaszon eddig sehol sem okozott problémát a jeges ár és torlódást sem figyelt meg a szakemberek. Az igazgatóság fokozott figyelőszolgálattal követi a jég vonulását az alsó-tiszai szakaszon. Az ATIVIZIG kezelésébe a Tisza folyó Csongrád és a déli országhatár közötti 94,2 km hosszúságú szakasza tartozik. Itt péntek (02.17.) dél óta a jéghelyzet miatt, 6 árvízvédelmi szakaszon van III. fokú árvízvédelmi készültség érvényben, összesen 179 km-en. http://www.youtube.com/watch?v=ERysgqPxnys Csodálják meg olvasónk,

Ötvös Sándor

légi felvételét, amelyet köszönünk neki: http://www.youtube.com/watch?v=11LAkUlMTMA

Belvízvédelem

Az igazgatóság 6 belvízvédelmi szakaszának összesen 9 szivattyútelepén van I. fokú belvízvédelmi készültség érvényben. Az igazgatóság működési területén összefüggő, nagy kiterjedésű belvízi elöntések nem alakultak ki, leginkább a mélyfekvésű, lefolyástalan területek vannak vízborítás alatt. A korábban lehullott/elolvadt hó, ill. a csapadék a fagyott talaj miatt nem tud beszivárogni a mélyebb altalaj felé, ezért alakultak ki lokális elöntések. Az elöntött terület nagysága mindösszesen 3715 hektár, ebből 1720 hektár a vetés-szántó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.