Megérkezett a jeges ár Csongrád megyébe

2017. február 18., szombat · Egy hozzászólás

jeg_tisza_szemet02_gs

A Közép-Tiszáról származó nagy mennyiségű uszadékkal kevert jégtömeg elérte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) működési területét. Jelenleg Csongrád térségében tart, itt a jégzajlás 60 %-os. A felsőbb tiszai szakaszoktól eltérően az Alsó-Tiszán a jégzajlás széthúzódó, 20-70 %-os váltakozó intenzitással vonul le – közölte az ATIVIZIG. Tovább »

A Tisza jegére lépni öngyilkosság lenne + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

jegrol_mentes020kfA tűzoltóknak kétszer kellett léket vágniuk a Maty-éri olimpiai központ jegére, hogy megkezdhessék a jégről mentési gyakorlatot, annyira hideg volt még szerda délután is. A szakemberek 25 centis jégpáncélt mértek, ilyen vastagságra egyébként már bátran rá lehet merészkedni a kijelölt helyeken.
Tovább »

Csak óvatosan a jégen! – Jó tanácsok a rendőrségtől

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol005kf

A jégre lépés veszélyeire hívják fel a figyelmet a vízirendőrök. A jégre lépés, vagy a lékvágás szabályai mellett baj bekövetkeztét követő teendőkről is szóltak. Tovább »

Alig tíz perc elég a mentéshez + FOTÓK

2016. január 7., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol010kfMutatom, hogyan fogjuk csinálni – hangzott az utasítás a Maty-ér jegéről. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a vízimentők gyakorlatoztak csütörtökön az olimpiai központban, ahol bemutatták, hogyan zajlik a mentés.
Tovább »

Méteres jégcsapok csüngnek a szegediek feje felett + FOTÓK

2014. január 29., szerda · Hozzászólok

jegcsap01_gsLátványos, de veszélyes szülöttei az éjszakai fagynak és a hajnali olvadásnak a háztetők széléről lefelé csüngő jégcsapok. Szeged járdáin sétálva sem árt néha a fejünk fölé pillantani, és kikerülni a veszélyesebb szakaszokat. Jelentse a katasztrófavédelemnek a veszélyes tetőket! Tovább »

Uszoda a belvárosban, a legtöbb riasztás Szegeden történt + FOTÓK, VIDEÓK (FRISSÜL!)

2013. június 24., hétfő · 10 hozzászólás

eso16_gsBorsónyi jégszemek hullottak Szegeden hétfő délután, felhőszakadás kíséretében. Több utcában hömpölygött víz, az Árpád téren tó lett a “kráterből”. Az országban nálunk volt a legtöbb dolguk a tűzoltóknak, éjjel fél kettőig dolgoztak a viharkárok felszámolásán.
Tovább »

Másodfokú viharjelzés Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

2012. június 10., vasárnap · 4 hozzászólás

A várható heves zivatarok miatt hét megyére a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt. Ezt egy időre enyhítették, a legújabb mérések alapján azonban lehetséges, hogy mégsem ússzuk meg szárazon.
Tovább »

Baján dió, Pécsen tojás nagyságú jég zuhogott + FOTÓK

2012. június 9., szombat · 2 hozzászólás

Baranya és Bács-Kiskun megyét is érintette az a szupercella, ami diónyi, sőt helyenként tojás nagyságú jéggel verte végig a földeket szombat este. Nyugat-Magyarország szinte teljes területén esett az eső, Szegedet szerencsére elkerülte a nagyobb vihar.
Tovább »

Beállt a jég a Maros magyarországi szakaszán

2009. január 8., csütörtök · Hozzászólok

Beállt a jég a Maros magyarországi szakaszán, az átlagos jégvastagság 20-30 centiméter, a Tisza alsó szakaszán erős a jégzajlás, egyes helyeken azonban befagyott a folyó – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság az MTI-t csütörtökön. Tovább »