Közélet

Ügyességi és engedelmességi versenyt rendeznek hétvégén Algyőn

Ügyességi és engedelmességi versenyt rendeznek hétvégén Algyőn

2016. szeptember 14., szerda
Ügyességi és engedelmességi versenyt rendeznek hétvégén Algyőn
dobermann_bajnoksag33kf

Engedelmességi, ügyességi, nyomkövető és őrző-védő feladatokban tehetnek tanúbizonyságot ügyességükről a legügyesebb kutyusok Algyőn, az I. Algyő Kupán. Az ebek kétféle kategóriában, úgynevezett K99 és IPO versenyen bizonyíthatnak. A rendezvény szervezői nemcsak kutyatulajdonosokat várnak, nézőként az állatbarátokat is invitálják.

Negyvenen neveztek az I. Algyő Kupára kutyusaikkal, legtöbben az úgynevezett K99 versenyre, mely tulajdonképpen a családi kedvencekként tartott ebek engedelmességi, ügyességi, nyomkövető és őrző-védő versenyszáma. A vizsga nem támaszt olyan magas követelményeket a résztvevők elé, mint például a szintén szeptember 17-én megrendezendő IPO vizsgarendszer, hiszen egy szemléletében szabadabb, könnyebben teljesíthető megmérettetésről van szó. Az IPO ugyancsak engedelmességi, őrző-védő, nyomkövető és ügyességi feladatokat ír elő a versenyzőknek, viszont a kutyások itt már profi szinten űzik a versenyszámokat.

Sipos Tibor

szervezőtől megtudtuk, az országban először Algyőn, a Téglás utcai szabadidőparkban rendeznek olyan engedelmességi kutyás versenyt, ahol párhuzamosan kétféle rendszerben vizsgázhatnak a kutyák. "Az a célunk az I. Algyő Kupával, hogy összehozzuk a két kutyás tábort, s a nevezők számából ítélve igény mutatkozik a kezdeményezésre. Népszerűsíteni szeretnénk a programot, hátha más települések is rendeznek hasonlót. Természetesen nemcsak a nevezőket várjuk a szabadidő parkba, az állatbarátoknak is érdemes kilátogatniuk, ahol megtapasztalhatják, mit érhetnének el ők kutyáikkal néhány hónapos vagy többéves felkészülés után." Az egész napos I. Algyő Kupa programot 17 órától ünnepélyes eredményhirdetés zárja.

A részletes program a következő:

09.16., péntek 18:30-tól Sorsolás, sorsolási vacsora 09.17., szombat 07:00-08:30 IPO I-II A ágazat (Nyomkövetés) 08:00 Ünnepélyes megnyitó a pályán, a versenyt megnyitja

Molnár Áron

, Algyő Nagyközség Polgármestere 08:15-11:30 K99 E/1 és E/2 pályamunkák (Engedelmes) 09:30-11:00 BH I-II. Pályamunkák (Engedelmes) 12:00-13:00 Ebédszünet 13:00-14:30 IPO I-II. B ágazat (Engedelmes) 14:30-15:30 BH vizsgázók városi munkája 14:30-15:30 K99 ŐV/2, ŐV/3 pályamunkák (Őrző-védő) 15:45-16:15 IPO I-II. C ágazat (Őrző-védő) 17:00 Ünnepélyes eredményhirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.