Közélet

Terrorizmus: Bin Laden fia bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat

Terrorizmus: Bin Laden fia bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat

2016. július 11., hétfő
Terrorizmus: Bin Laden fia bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat

Bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat apja meggyilkolásáért és a muszlimok elnyomásáért Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat néhai vezérének állítólagos fia abban a videoüzenetben, amelyet az al-Kaida médiája, az asz-Szahab tett közzé.

Huszonegy perces üzenetében

Hamza bin Laden

ostorozta az Egyesült Államokat, s azt hangoztatta, hogy az amerikaiak felelősek vezetőik cselekedeteiért. "Itt mi mindannyian Oszamák vagyunk" - üzente az ifjabb bin Laden, akiről elemzők azt feltételezik, hogy átvenni készül a terrorszervezet vezetését

Ajman az-Zavahritól

, az al-Kaida jelenlegi vezérétől. Hamza bin Laden szent háborúval, dzsiháddal fenyegette meg az amerikaiakat, részben mert szerinte "elnyomják a muszlimokat", részben pedig az apja haláláért. "Ha azt gondolták, hogy az Abbotábádban elkövetett bűncselekményük megtorlatlan marad, akkor tévedtek" - fogalmazott. Abbotábád az a pakisztáni kisváros, ahol az amerikai hadsereg kommandósai 2011 májusában egy rajtaütésben likvidálták Oszama bin Ladent. A vélhetően most 25 éves Hamza bin Laden - akinek holléte nem ismeretes - további terrortámadásokat helyezett kilátásba az Egyesült Államok területén és külföldi amerikai érdekeltségek ellen, s üzenete szerint bosszút akar állni azokért a muszlimokért is, akik "Palesztina, Afganisztán, Szíria, Irak, Jemen és Szomália területén amerikai elnyomás alatt élnek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.