Németországban nagy és tartós a terrorfenyegetettség a belső elhárítás vezetője szerint

2017. február 23., csütörtök · Hozzászólok

Nagy és tartós Németország terrorfenyegetettsége, és egyre több a merénylet elkövetésére vagy támogatására hajlandó iszlamista – mondta a belső elhárításért felelős szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője szerdán egy berlini konferencián. Hans-Georg Maassen arról is beszélt, hogy Oroszországnak tulajdonítható informatikai támadások érik Németországot. Tovább »

Őrizetbe vett a francia rendőrség négy, terrortámadás előkészítésével gyanúsított embert

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

Őrizetbe vett a francia rendőrség pénteken négy embert, köztük egy 16 éves lányt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletet készítettek elő a dél-franciaországi Montpellier-ben – közölték nyomozati források. Tovább »

Pert kezdeményeztek a Twitter ellen a párizsi és a brüsszeli terrorcselekmények áldozatainak hozzátartozói

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett terrorcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen – közölte a Politico című brüsszeli hírportál kedden. Tovább »

Áder János: a béke napról napra, állandó munkával épül

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Áder János

A terrorizmus elleni küzdelemről, illetve a béke és a biztonság érdekében vállalt erőfeszítésekről beszélt a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, a diplomáciai testület tagjai számára adott újévi fogadáson, a Művészetek Palotájában. “A béke napról napra, állandó munkával épül” – idézte Boldog VI. Pál pápa gondolatát Áder János. Tovább »

Következő oldal »