Őrizetbe vettek egy újabb embert a múlt heti londoni metrómerénylettel összefüggésben

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Őrizetbe vettek kedd este egy fiatal férfit a londoni metróban múlt pénteken elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben – közölte a brit rendőrség. Ő a harmadik, akit a terrorcselekmény után indult országos nyomozás kezdete óta elfogtak. Tovább »

Vonatok kisiklatásától is tart a francia rendőrség

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak dzsihadisták az utóbbi hónapokban Európában – olvasható a francia rendőrség egyik feljegyzésében, amelyet a Le Parisien című fővárosi napilap ismertetett hétvégi számában. Tovább »

Az EP megválasztotta terrorellenes különbizottságának tagjait

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) kedden megválasztotta annak a különbizottságnak a tagjait, amelynek létrehozását júliusban szavazta meg, és azzal a feladattal bízta meg, hogy feltárja a terrorizmus elleni uniós harc gyakorlati és jogi hiányosságait. A bizottság tagja lett Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője – közölte az EP sajtóosztálya. Tovább »

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálatot kezdeményez a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthetően hamis szír útlevelekkel Európába érkezettek ügyében Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke. Tovább »

Fidesz: Európában állandósult a terrorveszély

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Ahol a tömeges bevándorlás megjelent Európában, ott azzal együtt a terrorizmus is megjelent, a kontinensen állandósult a terrorveszély – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Uniós biztos: továbbra is fennáll a terrortámadás kockázata Európában

2017. szeptember 7., csütörtök · Egy hozzászólás

Mivel továbbra is fennáll a terrortámadás elkövetésének “reális kockázata”, az Európai Unió célja, hogy csökkentse a terroristák mozgásterét nehezebbé téve számukra az utazást, a kiképzést, valamint azt, hogy pénzhez, fegyverekhez és robbanószerekhez jussanak – jelentette ki csütörtökön Brüsszelben Julian King, a terrorizmus, a szervezett- és kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelős brit uniós biztos. Tovább »

A francia dzsihadisták fele bevándorlók leszármazottja

2017. szeptember 2., szombat · Hozzászólok

A társadalmi, gazdasági és iskolai egyenlőtlenségek halmozódása összefüggésben áll az iszlamista radikalizálódással – állapította meg a francia titkosszolgálatoknak a terrorelhárítási küzdelem összehangolásáért felelős egysége, az UCLAT egyik bizalmas feljegyzésében, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra az LCI francia hírtelevízió. Tovább »

Szakértő: a dzsihadizmus benne van az iszlám alapműveiben

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Az elmúlt időszak eseményei felértékelték azoknak a munkáját, akik profilokat tudnak alkotni arról, kik azok, akiket keresni kell terrorista tevékenységek miatt. Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója szerint a dzsihadizmus olyan politikai ideológia, mely fellelhető az iszlám alapműveiben. Tovább »

Spöttle a terrorveszélyről: Nem tudjuk, hol az ellenség!

2017. augusztus 28., hétfő · Egy hozzászólás

barcelona_terror_afp

A spanyolországi és a finnországi terrortámadások apropóján adott interjút a SZEGEDma hírportálnak Georg Spöttle. A szakértő azt reméli, hogy az utóbbi időszak tragédiáinak hatására határozottabban lépnek fel az illegális migráció ellen a mediterrán országok és az unió. Tovább »

Nógrádi György: lehetett tudni, hogy kimondhatják a tűzparancsot

2017. augusztus 27., vasárnap · Hozzászólok

Néhány hónapja már várható Nógrádi György szerint, hogy valahol “kimondják a tűzparancsot” a terroristák ellen. A biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán nyilatkozott vasárnap Luigi Brugnaro velencei polgármester bejelentéséről, aki a héten közölte, utasításba fogja adni a rendőröknek, ha valaki a Szent Márk téren “Allah Akbar”-t (Allah a legnagyobb) kezd kiabálni, akkor azonnal le kell lőni. Tovább »

Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyáron történtek alapján továbbra is helytálló az az állítás, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most. Tovább »

Veszélyesebb lehet az iszlám dzsihadisták körében elterjedt drog, mint gondolták

2017. augusztus 17., csütörtök · 6 hozzászólás

Veszélyesebb hatású lehet az a szintetikus pszichoaktív drog, amelynek használata nagyon elterjedt az Iszlám Állam harcosai körében, mint korábban gondolták – állapította meg egy tanulmány, amelyet a Nature folyóiratban publikáltak amerikai kutatók. Tovább »

Francia katonák közé hajtott egy autós Párizsban

2017. augusztus 9., szerda · 6 hozzászólás

parizs_terror_epa

Járművel hajtott francia katonák közé egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában szerda reggel, hat katona megsérült, közülük hárman súlyosan. A támadó még szökésben van, és az ügyben a párizsi ügyészég terrorellenes részlege indított vizsgálatot. Tovább »

Magyar szakemberek is részt vesznek egy új terrorellenes kezdeményezésben

2017. augusztus 4., péntek · Hozzászólok

Magyar szakembereknek, kutatók is részt vesznek egy új, terrorakciók megelőzésére létrejött kezdeményezésben, többi között a szakmai háttér kialakítása, szoftverfejlesztés, a rendszer tesztelése lesz a feladatuk – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken. Tovább »

Tényleges életfogytiglanra ítélt, börtönben ülő rabot vádolnak terrorizmussal Romániában

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

Egy tényleges életfogytiglanra ítélt, börtönben ülő negyven éves férfi ellen emelt vádat csütörtökön a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), amiért több ízben halálosan megfenyegette egy uniós ország romániai külképviseletének munkatársait. Tovább »

Románia kiutasított az országból egy terrorizmussal gyanúsított tunéziai állampolgárt

2017. augusztus 2., szerda · Hozzászólok

A bukaresti táblabíróság tíz évre kiutasított Romániából egy tunéziai állampolgárt szerdán, akiről a hatóságok azt gyanítják, hogy részt vesz az Iszlám Állam terrorszervezet finanszírozásában – közölte a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) a Mediafax hírügynökség jelentése szerint. Tovább »

Több száz dzsihadistával végeztek a szíriai kormányerők tagjai az elmúlt három hétben

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet 470 terroristájával végeztek és több mint 180-at megsebesítettek a szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák tagjai a közép-szíriai asz-Szukna település felszabadítását célzó hadműveletük során – jelentette hétfőn a Szúrija al-Án szíriai hírportál. Tovább »

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e az Iszlám Állam vezetője

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Államnak terrorszervezet vezetője, vagy sem, hiszen mind az Egyesült Államok, mind a közel-keleti államok “akkor tartják legyőzöttnek” a szervezetet, ha annak első számú vezetőjét megölik – mondta Csicsmann László, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán pénteken. Tovább »

Szerb belügyminiszter: az Iszlám Állam visszatérő harcosai veszélyt jelenthetnek a Balkánra

2017. július 17., hétfő · Egy hozzászólás

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet soraiban harcoló balkáni fegyveresek veszélyt jelenthetnek származási országukra, ha a harcok lezárulta után hazatérnek – jelentette ki Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a Vecernje Novosti című belgrádi napilap hétfői beszámolója szerint. Tovább »

Martin Schulz: meg kell teremteni az “európai egyesült demokráciák politikai unióját”

2017. július 16., vasárnap · 10 hozzászólás

Az EU továbbfejlesztésével meg kell teremteni az “európai egyesült demokráciák politikai unióját” – hangoztatta vasárnap Berlinben Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje. Tovább »

A közösségi médián keresztül és börtönökben folyik a szélsőségesek toborzása Európában

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

Az európai országokban túlnyomórészt a közösségi médián keresztül és a börtönökben toborozzák híveiket a terrorcsoportok, amelyeket a drog- és fegyverkereskedelemből, csempészetből vagy okirat-hamisításból származó forrásokból támogatnak – közölte Jari Liukku, az európai uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet, az Europol szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője az osztrák Ö1 közszolgálati rádiónak adott, szerdán sugárzott interjújában. Tovább »

Szijjártó: Európa keleti és nyugati felének el kell kezdenie együttműködni a terrorfenyegetéssel szemben

2017. július 11., kedd · 5 hozzászólás

“Itt az ideje, hogy a politikai korrektséget és a képmutatást feladva Európa keleti és nyugati fele elkezdjen együttdolgozni a terrorfenyegetéssel szemben, hogy Európát meg tudjuk védeni” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagországainak Ausztriában zajló informális külügyminiszteri találkozóján az MTI-nek kedden. Tovább »

Nemzetközi együttműködés kell a terrorizmus elleni eredményes harchoz

2017. július 9., vasárnap · Hozzászólok

Nemzetközi együttműködés nélkül nem lehet eredményesen harcolni a terrorizmus ellen – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap, a terrorizmus elleni harc hiányosságainak feltárására felállítandó európai parlamenti különbizottságról szólva. Tovább »

Szakértő: az iszlám szélsőséges értelmezése nem általános a muszlimok körében

2017. július 2., vasárnap · Hozzászólok

Bár az Iszlám Állam nevű terrorszervezet iszlámértelmezése is egyfajta interpretációja a vallásnak, az a muszlimok körében egy “elképesztően kisebbségi” irányzat – mondta Rostoványi Zsolt iszlámszakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában (FRISSÍTVE)

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A vidéki MSZP-sek között sok Czeglédy-típusú ember van – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik pályaudvarát

2017. június 21., szerda · Egy hozzászólás

brusszel_terror

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik főpályaudvarát, egy robbanómellényt viselő támadót ártalmatlanítottak a helyi sajtó kedd esti jelentései szerint. Tovább »

Következő oldal »