Trump: a NATO soha nem mond le a terrorizmus legyőzéséről

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

A NATO soha nem mond le a terrorizmus legyőzéséről, a terrorcselekmények elkövetői – akiket ki kell vonni a társadalomból – vesztesei ennek a harcnak – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök Brüsszelben NATO-tagállamok csúcstalálkozóján csütörtökön. Tovább »

A hatóságok szerint erősen kétséges a dortmundi robbantás iszlamista háttere

2017. április 14., péntek · Hozzászólok

Erősen kétséges a Borussia Dortmund (BVB) német labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylet ügyében nyomozó hatóságok szerint, hogy a támadás hátterében szélsőséges iszlamizmus áll – jelentette pénteken a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és két német regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja. Tovább »

Törvényjavaslatot nyújtott be a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen a kormány

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni szabályrendszer megerősítése, valamint a nemzetközi előírásokkal való teljes összhang megteremtése érdekében a kormány két törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Kontrát Károly: a terrortámadások megerősítették, szükség van a kibővített jogi határzárra

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

Két hete lépett életbe a kibővített jogi határzár, és az elmúlt napokban külföldön történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek. Tovább »

Legalább 26 ember meghalt egy robbantásos merényletben Egyiptomban

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

20170409egyiptom-robbantas_mti

Pokolgép robbant egy egyiptomi templomban, a legfrissebb értesülések szerint legalább huszonhatan meghaltak, további 71 ember pedig megsebesült. Néhány órával később Alexandriában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, legalább hat ember meghalt, 21 pedig megsebesült – jelentette az egyiptomi állami televízió. Egyelőre egyik merénylet elkövetését sem vállalta senki magára. Tovább »

Következő oldal »