Pert kezdeményeztek a Twitter ellen a párizsi és a brüsszeli terrorcselekmények áldozatainak hozzátartozói

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett terrorcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen – közölte a Politico című brüsszeli hírportál kedden. Tovább »

Áder János: a béke napról napra, állandó munkával épül

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Áder János

A terrorizmus elleni küzdelemről, illetve a béke és a biztonság érdekében vállalt erőfeszítésekről beszélt a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, a diplomáciai testület tagjai számára adott újévi fogadáson, a Művészetek Palotájában. “A béke napról napra, állandó munkával épül” – idézte Boldog VI. Pál pápa gondolatát Áder János. Tovább »

Szegedi szakértő: A karácsonyi vásárok betonakadályainak utólagos felállítása helyett a schengeni határt kellene megvédeni

2017. január 4., szerda · 8 hozzászólás

Police work at the site of an accident at a Christmas market in Berlin

Német Ferencet kérdeztük a karácsony előtti berlini és a szilveszteri isztambuli terrorcselekményről. A szakember szerint egyértelműen az európai kultúra ellen irányult mindkét merénylet. Mindent meg kell tenni a biztonságért, de elsősorban nem a rendezvényeket kellene védeni, hanem a terroristákat lenne szükséges az EU-n kívül tartani. Attól fél, Magyarországon is előfordulhat hasonló merénylet, de kamarai elnökként mindent megtesz, hogy felkészültek legyenek biztonsági őreink. Tovább »

Isztambuli merénylet: Örizetbe vettek, majd szabadon engedtek egy kirgiz férfit, aki hasonlít az elkövetőre

2017. január 3., kedd · Hozzászólok

A török hatóságok órizetbe vették kedden reggel az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren, majd egy órával később szabadon engedték azt az Akhe Masrapov nevű, kirgiz állampolgárságú férfit, aki hasonlít az újévi isztambuli terrortámadás elkövetőjére – jelentette a Dogan török hírügynökség. Tovább »

Isztambuli merénylet: Az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja lehetett az elkövető

2017. január 2., hétfő · 4 hozzászólás

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet egyik közép-ázsiai, feltehetően üzbég vagy kirgiz állampolgárságú tagja lehetett a 39 halálos áldozatot követelő újévi isztambuli merénylet elkövetője – írta hétfőn a Hürriyet című tekintélyes török napilap titkosszolgálati forrásra hivatkozva. Tovább »

Következő oldal »