Az amerikai legfelsőbb bíróság jóváhagyta a beutazási korlátozásokat kimondó Trump-rendelet egyes részeit

2017. június 26., hétfő · 3 hozzászólás

Az Egyesült Államok szövetségi legfelsőbb bírósága jóváhagyta Donald Trump átmeneti beutazási korlátozásokat kimondó, alsóbb fokon felfüggesztett elnöki rendeletének egyes részeit, amelyek azonnali hatállyal életbe is lépnek. Tovább »

Putyin és Trump sajtónyilatkozatok nélkül találkozhat Hamburgban

2017. június 7., szerda · 6 hozzászólás

Még nincs megállapodás arról, hogy pontosan mikor találkozhat a G20-csoport hamburgi csúcstalálkozóján Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök, mindemellett nem kizárt, hogy az eszmecserét követően elmaradnak az ilyenkor szokásos sajtónyilatkozatok – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Izvesztyija című napilap szerdai számában megjelent interjújában. Tovább »

Klímaegyezmény – Áder: erkölcsileg elfogadhatatlan az Egyesült Államok kilépése

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

Erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte az Egyesült Államok kilépését a párizsi klímaegyezményből a köztársasági elnök kedden a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak tartott előadásában. Tovább »

Amerikai botrányírók, akik kortársai voltak a magyar forradalomnak – Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

0427_USA_03

Mialatt Magyarországon Rákosi kommunista diktatúrája működött, majd kitört az ötvenhatos forradalom és szabadságharc, amelyet követtek a megtorlások, vajon milyen volt a háborúban győztes egyik nagyhatalom, az Amerikai Egyesült Államok társadalma, milyen lehetőségeket kínált polgárainak és milyen ellenségképek fenyegetését felmutatva igyekezett állampolgárait szervezett egységben tartani az USA? Ezekre a kérdésekre adott választ a hódmezővásárhelyi Emlékpont csütörtöki rendhagyó történelemóráján az intézmény vezetője, Miklós Péter. Tovább »

Meddig enged szigorából az unió a TTIP és a CETA kedvéért?

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

ttipLátszólag megakadtak az USA és az EU közötti szabadkereskedelmi tárgyalások, a Kanada és az EU közötti egyezmény ezzel szemben virul – még néhány év, hogy az összes tagállam parlamentje is ratifikálta az egyezményt. Az ilyen egyezményeknek az USA-ban nincs jó híre, mert a tapasztalatok alapján rengeteg visszaélésre adtak okot a megállapodások, több millió dolláros károkat okozva ezzel a partnereknek. Ezek az egyezmények a nem vámjellegű kereskedelmet korlátozó akadályok lebontásáról szólnak, hanem arról, hogy a multik gond nélkül bejussanak más piacokra, s ők diktálják a feltételeket – állítja Fidrich Róbert, akivel a két egyezmény következményeiről beszélgettünk.
Tovább »

Donald Trump a közös érdekeket hangsúlyozta Angela Merkellel való találkozója után

2017. március 17., péntek · Hozzászólok

Az Egyesült Államok és Németország közös érdekeit hangsúlyozta Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtóértekezletén pénteken a washingtoni Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök. Donald Trump és Angela Merkel első ízben találkozott egymással. Tovább »

Miközben Donald Trump a Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánusainak vezetője bírálta az orosz elnököt

2017. február 5., vasárnap · 2 hozzászólás

Miközben Donald Trump amerikai elnök a Vlagyimir Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánus párti frakcióvezetője élesen bírálta az orosz elnököt. Tovább »

Donald Trump elnöki rendeletben felfüggesztette szíriai menekültek befogadását és megszigorított minden beutazást

2017. január 28., szombat · 4 hozzászólás

trump_gyozelem

Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal és meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba. Tovább »

Három év késéssel kapott Obama levelet a 2001. szeptember 11-i merényletek egyik kitervelőjétől

2017. január 18., szerda · Hozzászólok

Három év késéssel csak e héten kézbesítettek Barack Obama amerikai elnöknek egy levelet, amelyet a 2001. szeptember 11-i merényletek egyik kitervelője, Khalid Sheikh Mohammed írt neki. Az ok nem az amerikai posta túlterheltsége, hanem a védelmi minisztérium tilalma. Tovább »

Trump a Timesnak: Merkel “katasztrofális hibát” követett el, Putyinnal egyezségre kell törekedni a nukleáris leszerelésről

2017. január 16., hétfő · 7 hozzászólás

trump

Donald Trump szerint Angela Merkel német kancellár “katasztrofális hibát” követett el az “illegális” migránsok befogadásával. Tovább »

Védelmi miniszterjelölt: Az Egyesült Államoknak meg kell védenie magát, ha Oroszország az érdekei ellen cselekszik

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

Az amerikai védelmi minisztérium élére jelölt James Mattis tábornok szerint az Egyesült Államoknak meg kell védenie magát, ha Oroszország az amerikai érdekek ellen cselekszik, és szövetségeseivel összefogva választ kell adnia Moszkva kísérleteire. Tovább »

Az amerikai törvényhozás hitelesítette Donald Trump győzelmét

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

U.S. Republican presidential candidate Trump hugs a U.S. flag as he takes the stage for a campaign town hall meeting in Derry

Az amerikai törvényhozás pénteken hitelesítette az elektorok szavazatait, amelyek biztosították a republikánus párti Donald Trump győzelmét az elnökválasztáson. Ugyanakkor néhány demokrata párti törvényhozó jelezte, hogy kifogást nyújt be. Tovább »

Így látják politikai elemzőink az elmúlt évet és a következőt – három név, három vélemény

2016. december 29., csütörtök · 5 hozzászólás

Illegális bevándorlás - A debreceni menekülttábor

2016-ban talán még a szokásosnál is több olyan politikai esemény történt, amelyre évek múlva is emlékezni fogunk, elég csak Donald Trump elnökké választására, vagy a brexitra gondolnunk. Három politikai elemzőt, kutatót – Orbán Balázst, Mráz Ágoston Sámuelt és Kiszelly Zoltánt – kérdeztünk az eltelt egy esztendőről, illetve a következőben várható tendenciákról. Tovább »

A Zsivány Egyes nem talált legyőzőre a karácsonyi mozis hétvégén sem

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

Az űrsorozat első különálló filmje, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet második hete tartja vezető helyét az észak-amerikai mozipénztáraknál, a négynapos ünnepi hétvégét is fölényesen nyerte – összegezte a becsléseket a The Hollywood Reporter. Tovább »

Szijjártó: Donald Trump nagy tisztelője Magyarországnak

2016. november 25., péntek · 2 hozzászólás

TRUMP, Donald; Szijjártó Péter; Orbán Viktor

Donald Trump megválasztott amerikai elnök Orbán Viktorral folytatott telefonbeszélgetése során köszönetét fejezte ki az amerikai magyarok támogatásáért, és elmondta azt is, hogy mindig is nagy tisztelője volt Magyarországnak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki, budapesti rendezvényen újságírói kérdésre válaszolva. Tovább »

Amerikai elnökválasztás – A képviselőház elnöke leszavazott Trumpra, apad Clinton előnye

2016. november 1., kedd · Hozzászólok

Az Egyesült Államokban apad Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt előnye, Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke pedig egy kedd reggeli interjúban bejelentette, hogy ő már leszavazott Donald Trumpra, pártja elnökjelöltjére. Tovább »

Washingtonban az ebolával és az Iszlám Állammal egy lapon emlegetik Moszkvát

2016. november 1., kedd · Hozzászólok

Oroszország kész lenne együttműködni az Egyesült Államokkal, ám Washingtonban az ebolával és az Iszlám Állam terrorszervezettel egyenértékű nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekintik Moszkvát – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, a Vlagyimir Putyin elnök mellett működő nemzetbiztonsági tanács titkára kedden az orosz fővárosban. Tovább »

Barthel-Rúzsa Zsolt Szegeden: Bárki is lesz az amerikai elnök, jó kapcsolatokra kell törekedni az Egyesült Államokkal

2016. szeptember 10., szombat · 8 hozzászólás

barthelruzsazsolt_gs

A Századvég Alapítvány új kuratóriumi elnöke a visegrádi országok hasonló szervezeteivel működne együtt. Érdekes kérdésnek tartja, hogy miért győz a baloldal egyes térségekben, mint Szegeden. Az amerikai elnökválasztással kapcsolatban azt emelte ki, bárhogy is döntenek a választópolgárok, Magyarországnak fenn kell tartania a jó kapcsolatokat a világhatalommal, de mint elemző úgy látja, Trump külpolitikája előnyösebb hazánk számára. Tovább »

Szabadkereskedelmi tárgyalások – Szakértő: stratégiai szempontból támogatni kell a megállapodást

2016. szeptember 1., csütörtök · Hozzászólok

Stratégiai szempontból érdemes támogatni az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodást, ugyanakkor eddigi formájában több elfogadhatatlan elem is van – mondta Pesuth Tamás, a Corvinus Egyetem nemzetközi igazgatója szerda este az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Texasban törvény engedélyezi a diákok rejtett fegyverviselését az egyetemeken

2016. augusztus 2., kedd · Hozzászólok

csuzli_gyerekjatek_fegyver

Texasban életbe lépett az a törvény, amely engedélyezi, hogy a 21 évesnél idősebb diákok az egyetemeken rejtve viselhessék fegyverüket. A diákok eddig semmilyen módon nem viselhettek és vihettek be fegyvert a felsőoktatási intézményekbe.
Tovább »

Terrorizmus: Bin Laden fia bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat

2016. július 11., hétfő · Hozzászólok

Bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat apja meggyilkolásáért és a muszlimok elnyomásáért Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat néhai vezérének állítólagos fia abban a videoüzenetben, amelyet az al-Kaida médiája, az asz-Szahab tett közzé.
Tovább »

Következő oldal »