Közélet

Tesz-­Vesz Tavasz a Szeged-­Csanádi Egyházmegyében

Tesz-­Vesz Tavasz a Szeged-­Csanádi Egyházmegyében

2016. március 23., szerda
Tesz-­Vesz Tavasz a Szeged-­Csanádi Egyházmegyében
teszvesztavasz

Idén immár 9. alkalommal rendezték meg a Tesz-Vesz Tavasz című programsorozatot a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodájának munkatársai.

A program az egyházmegye területén 3000 önkéntes fiatalt mozgatott meg, mintegy 30 településről. A Tesz-Vesz Tavasz során az önkéntes csoportok ökológiai, szociális és kulturális tevékenységeikkel regisztráltak. Az akció célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét közvetlen környezetük szépítésére és javítására. Ezért a szervezők olyan csoportok jelentkezését várták, amelyek saját ötleteikkel, projektjeikkel jelentkeztek. A megvalósult programok között kiemelendőek voltak a szegedi középiskolákban végzett környezetvédelmi tevékenységek, az egyházmegye több plébániáján megvalósult kertrendezési- és templomtakarítói munkálatok, valamint a szociális otthonokban végzett karitatív szolgálatok. A jelentkező csoportok között az óvodástól az idősebb korosztályig vettek részt az egyházmegye önkéntességre nevelő programjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.