Közélet

Országgyűlés: Széchenyi Istvánra emlékezne a Fidesz

Országgyűlés: Széchenyi Istvánra emlékezne a Fidesz

2016. március 2., szerda
Országgyűlés: Széchenyi Istvánra emlékezne a Fidesz

Határozati javaslattal emlékezne meg gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulójáról a fideszes Lázár János és L. Simon László.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és államtitkára - képviselői indítványként - szerdán nyújtotta be a parlamentnek azt a javaslatot, amely szerint az Országgyűlés kinyilatkoztatná, hogy érvényesnek tartja, egyetért és szellemi értelemben követendőnek tartja a Széchenyi emlékének törvénybeiktatásáról szóló 1925-ös jogszabályt. A Ház az indítvány szerint kimondhatná, hogy üdvözli a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum állandó kiállításának újrarendezését és a nagycenki Széchenyi-kápolna felújítását, továbbá felkérné a kormányt egy tudományos szimpózium megrendezésére. Az Országgyűlés emellett arra kérné a Magyar Postát, hogy emlékbélyeg kiadásával tisztelegjen Széchenyi István emléke előtt. A kormánypárti javaslat azt is szorgalmazza, hogy minden anyaországi és Kárpát-medencei magyar közösség megemlékezzen a legnagyobb magyarról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.