Közélet

Mint kés a vajban, úgy haladt át a jogi bizottság a napirendi pontokon

Mint kés a vajban, úgy haladt át a jogi bizottság a napirendi pontokon

2016. február 8., hétfő
Mint kés a vajban, úgy haladt át a jogi bizottság a napirendi pontokon
jog_biz_ules01_gs

Nagyobb részt egyhangúlag szavaztak az egyhangú bizottsági ülésen.

Tizenöt perc, tizenöt pont. A jogi bizottság tagjai érveiket talán egy későbbi ülésre tartogathatták, mert minden napirendi pontot megszavaztak, ebben kivétel csak

Német Ferenc

, a Fidesz delegáltja volt. Egyhangúlag tárgyalásra javasolta a bizottság a város településszerkezeti tervének és építési szabályzatának módosítását, ennek jegyében az egykori Széchenyi-gimnázium területét már nem csak oktatási célra lehetne felhasználni, ezt az épület eladásával vállalta a város. Egyetértettek abban is, hogy az újszegedi gyermekkórház (volt gyermekmenhely) épülete helyi egyedi védelem alá helyezéséről tárgyaljanak a közgyűlésen. A javasolt tanyaátnevezések átvezetése ügyében sem alakult ki vita. Tartózkodott a Fidesz delegáltja a tavalyi költségvetés zárszámadása előtti módosítása és a 2016. évi költségvetés tárgyalásra javaslása ügyében, de a baloldal igennel szavazott. Javasolták, hogy a közgyűlés vegye napirendre a Muzsikáló Udvar, a X. Nemzetközi Simándy József Énekversenyt, a Nyári Művészeti Akadémia és Mesterkurzus és a Vántus István Kortárszenei Napok szervezőinek támogatását. Maximum 81 fő közfoglalkozott – ebből negyven személy a Szegedi Környezetgazdálkodási és Nonprofit Kft. – részleges támogatásának közgyűlés elé terjesztését is elfogadta a jogi bizottság. Szeged és a kistérségi társulás közötti szociális és gyermekjóléti feladatok ellátásáról szóló megállapodás és a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi alapító okiratának módosítását szintén a közgyűlés figyelmébe ajánlotta a bizottság.

Tizenöt perc, tizenöt pont - rapid ülést zárt a jogi bizottság ma reggel. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=607570

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.