Közélet

Illegális bevándorlás - Zeman: a muszlimok nem integrálhatóak az európai kultúrába

Illegális bevándorlás - Zeman: a muszlimok nem integrálhatóak az európai kultúrába

2016. február 12., péntek
Illegális bevándorlás - Zeman: a muszlimok nem integrálhatóak az európai kultúrába

Az Európai Unió (EU) a migránsválság kezelése során elfeledkezik arról, hogy muszlim migrációról van szó, és ezek a bevándorlók nem integrálhatók és nem olvaszthatók be az európai kultúrába - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő pénteken Pozsonyban a Sita szlovák hírügynökség szerint.

A cseh elnök a Szociáldemokrácia a 21. században - megszorítások nélkül és közelebb az emberekhez nevet viselő nemzetközi konferencián szólalt fel. Kijelentette, hogy a migránspolitika alakításában az EU teljesen megbukott. Kifejtette azt is, hogy az uniót felkészületlenül érte a bevándorlási hullám, s annak bekövetkeztekor az EU "véget nem érő szócsépléssel vesztegette az időt".

Zeman

a muszlim és az európai kultúra közötti különbségeket sorolva megemlítette: a Korán szerint a férfinak joga van megverni egy nőt, az iszlám civilizáció megtagadja a nőktől, hogy műveltséget szerezzenek, és jelentősebb posztokat töltsenek be, továbbá a nők vallomása a bíróságokon csak fele olyan súllyal esik latba, mint a férfiaké. A migránshullámmal Európába érkező gazdasági bevándorlókról Zeman azt mondta, hogy az EU-nak valamennyiüket vissza kellene toloncolnia származási országába, mert ez a migránsválság egyetlen megoldása. A konferencián

Robert Fico

szlovák miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, hogy a migránsválság tekintetében az idei év töréspont lehet. "Olyasmi történhet, amit még sohasem éltünk át" - idézte a szlovák kormányfőt a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Fico a külső uniós határok védelmének fontosságáról is beszélt. Kiemelte, hogy ez a feladat mostanra "létfontosságúvá vált." A schengeni határok szerepének esetleges átértékelését felvető elképzelésekre utalva rámutatott, hogy bizonyos kérdések megítélésében jelenleg meglehetős különbözőségek mutatkoznak az európai politikában: egyes tagállamok, amelyek nemrégiben még tárt karokkal fogadták a migránsokat, most saját uniós állampolgáraik előtt is bezárnák az ajtót. Hozzáfűzte: az unió belső határainak lezárása azon felül, hogy gazdasági veszteségeket okozna, az európai gazdasági együttműködés végét is jelenthetné. Fico hangsúlyozta, hogy továbbra is elutasítja az "értelmetlen politikai korrektséget", és ezért - amennyiben pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) a márciusi parlamenti választások után is kormánytényező marad - továbbra sem engedi meg, hogy "mások diktáljanak arról, hogy az országba bevándorlókat telepítsenek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.