Közélet

Február 9­-én látogathatja ismét a nagyközönség a szegedi Dóm altemplomát

Február 9­-én látogathatja ismét a nagyközönség a szegedi Dóm altemplomát

2016. február 1., hétfő
Február 9­-én látogathatja ismét a nagyközönség a szegedi Dóm altemplomát
dom_atado24_gs

Január 31-­én zárult a próbaüzem első szakasza a Fogadalmi templom látogatóközpontjában. A csaknem két hetes próbaüzem alatt mintegy 7500 érdeklődő nézte meg a felújított előlépcső alatti fogadóteret, az egyházmegyei gyűjteményből kialakított, állandó kiállítást és a liturgikus teret.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a díjmentes látogatási lehetőséggel hétköznap főként a diákok, az általános iskolai osztályok valamint a nyugdíjasok éltek, míg hétvégeken a családok használták ki lehetőséget. A nézelődők többsége szegedi volt, ám sokan érkeztek a környékbeli településekről is. Az érdeklődők között azonban budapesti, kiskunfélegyházi, békéscsabai sőt, soproni látogató is volt. A próbaüzem második szakasza február 1­7-­ig tart. Ez idő alatt az altemplom a nagyközönség előtt zárva lesz. Február 5­től pedig a Kárpát­medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának ad otthont a Dóm látogatóközpontja. Így lehetőség nyílik arra, hogy az egyik kiemelt feladatkört, a nemzetközi rendezvények szervezését is tesztelhesse a szakmai stáb. A Székesegyház látogatóközpontja 2016. február 9-­én, 9 órakor nyitja meg hivatalosan kapuit a nagyközönség előtt. Ezt követően az érdeklődők csak érvényes belépőjeggyel látogathatják az altemplomot valamint a nyugati torony 46 méteres magasságban található kilátó teraszát, ahová 287 lépcső vezet fel. A nyitáskor a kegytárgy bolt már üzemel, ám a büfé egy későbbi időponttól várja a vendégeket. Az első ideiglenes kiállítás – várhatóan ­ március közepén nézhető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.