Közélet

Jobbik: újra megjelentek a migránsok és az embercsempészek Szegeden

Jobbik: újra megjelentek a migránsok és az embercsempészek Szegeden

2016. január 27., szerda
Jobbik: újra megjelentek a migránsok és az embercsempészek Szegeden
Illegális bevándorlás - Röszke

A Jobbik szerint Szegeden újra csoportokban közlekednek a migránsok és megjelentek az embercsempészek is, ezért zéró toleranciát kell alkalmazni.

Z. Kárpát Dániel

, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy a rossz idő ellenére nem apad a bevándorlási hullám, s szegedi párttársai azt tapasztalják, hogy a városban csoportosan járnak a migránsok. A politikus arra vár választ, hogy az érintettek hányan és milyen jogcímen tartózkodnak Magyarországon, meddig és milyen formában tartja el őket az állam és van-e protokoll az "eltávolításukra" vagy származási országukba küldésre. Értékelése szerint a lakosságot meg kell óvni minden olyan "indokolatlan kontaktustól", ami korábban Debrecenben tapasztalható volt. Z. Kárpát Dániel a menekültszállók zárttá tétele és lakott területen kívül helyezése mellett foglalt állást és újra az önálló határőrség felállítását szorgalmazta, ami szerinte évtizedes távlatban szavatolná a határ biztonságát. Emellett a keleti határzár előkészületeinek felgyorsítását kérte, amit azzal indokolt, hogy egy módosított útvonalon újra tömegek érkezhetnek az országba. A Jobbik alelnökét kérdezték arról, hogy az alaptörvény terrorveszélyhelyzettel összefüggő módosításánál az MSZP türelmi időt adna a parlamenti felhatalmazás szükségessége előtt. Azt felelte: kell adni jogkört a kormánynak az azonnali beavatkozáshoz, de mivel főállású képviselőkről van szó, elvárható, hogy 12-24 órás határidővel össze tudjon ülni a parlament. Hozzátette: az ellenőrző funkció meglétén van a hangsúly, s cél, hogy ne menjenek el rendeleti kormányzás felé. Megkérdezték a Nézőpont Intézet felméréséről is, amely szerint a teljes felnőtt népesség körében az MSZP - ha statisztikai hibahatáron belüli különbséggel is, de - megelőzte a Jobbikot. Z. Kárpát Dániel falsnak nevezte a következtetéseket, mint mondta, meglepődve olvasta, hogy pártja a teljes lakosság körében elvesztette a második helyet, miközben a biztos pártválasztók között 8 százalékkal vezet az MSZP előtt. Ebben a kategóriában a baloldali pártokat összességében 1 százalékponttal alacsonyabbra mérték, mint a Jobbikot önállóan - tette hozzá, jelezve: számítanak rá, hogy "bizonyos erőtér" vagy közvéleménykutatók próbálják elvitatni a párt második helyét.

A Jobbik szerint Szegeden újra csoportokban közlekednek a migránsok és megjelentek az embercsempészek is - erről Z. Kárp...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.