Közélet

Közel 30 millióból támogatja jól tanuló egyetemistáit Szeged

Közel 30 millióból támogatja jól tanuló egyetemistáit Szeged

2015. december 10., csütörtök
Közel 30 millióból támogatja jól tanuló egyetemistáit Szeged
varosi_osztondij02_kf

Csütörtök délután átadták a városi ösztöndíjakat a városháza dísztermében a jól tanuló, illetve szociálisan rászoruló szegedi diákok részére.

A város a Szegedi Felsőoktatási Szövetséggel megkötött megállapodás alapján 1999-től évente egy alkalommal ír ki városi ösztöndíj pályázatot a jó tanulmányi eredményeket elért – minimum második évfolyamos, nappali tagozatos, 26. életévüket még be nem töltött - szegedi főiskolás és egyetemista hallgatók számára. A 2015/2016-os tanévben 100 kiemelkedő tanulmányi eredményt nyújtó hallgató részesül 10 hónapon keresztül, szeptembertől visszamenőleg havi tízezer forintos ösztöndíjban. További 280 fő kap havi ötezer forintos önkormányzati támogatást a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében, amelyet szociális alapon osztanak ki a fiatalok között. Ehhez a szociális alapú önkormányzati támogatáshoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma további ötezer forint támogatást nyújt havonta, ezen összeg odaítéléséről az érintett hallgatók 2016 márciusában kapnak végleges értesítést a minisztériumtól. A város költségvetésében összességében közel 30 millió forint áll rendelkezésre a fenti támogatások finanszírozására. Idén immár hatodik éve, hogy a tehetséges középiskolás tanulók egyszeri ötvenezer forintos támogatást kapnak a várostól ösztöndíj formájában, az „Esélyt a középiskolás tehetségnek” pályázat keretében. Ebben az évben 41 olyan középiskolást részesített ebben az ösztöndíjban az önkormányzat, akik jó tanulmányi eredményük mellett kiemelkedően szerepeltek tanulmányi és sportversenyeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.