Közélet

Kósa: már 750 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

Kósa: már 750 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

2015. november 21., szombat
Kósa: már 750 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket
Kósa Lajos

Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket péntekig 750 ezren írták alá - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton Debrecenben.

Kósa Lajos

a sajtótájékoztatón értelmetlennek, működésképtelennek és törvénytelennek nevezte a kvótarendszert. Az ellen egyre többen lépnek fel, egyre többen támogatják aláírásukkal is a magyar kormány küzdelmét a betelepítési kvóta ellen - tette hozzá. A kormánypárti politikus közlése szerint a kvótaellenes aláírásokat addig gyűjtik, amíg az Európai Unió meg nem szünteti a kvótákat. Kósa Lajos elmondta: Brüsszelnek nincs joga egyetlen országot sem arra kényszeríteni, hogy tartósan együtt éljen olyan emberekkel, akiknek a befogadásáról nem az adott állam döntött. A kvótarendszer helyett Magyarország és Európa határait kellene megvédeni - jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve: egyre nő az általános elégedetlenség a kvótákkal szemben. Emlékezetett arra, hogy Magyarország mellett Szlovákia is bíróságon támadta meg a betelepítési kvótát, és más országok is csatlakoztak a szubszidiaritás elvének megsértése ellen. Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy a betelepítési kvóta a terrorveszélyt is növeli. "A tömegesen, ellenőrizetlenül beáramló migránsok között megbújva érkezhetnek terroristák az unió területére" - fogalmazott a frakcióvezető.

Már 750 ezer aláírás gyűlt össze a kötelező befogadási kvóták rendszere ellen! Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=590828

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.