Illegális bevándorlás – Szijjártó: a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

Nincs vesztegetni való idő az Európát érintő migrációs válság megoldásában, a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket – jelentette ki Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozása után. Tovább »

Novák Katalin: Magyarország a belső erőforrásaira támaszkodik

2017. május 26., péntek · Egy hozzászólás

A jelenlegi migrációs válságban fontos hangsúlyozni, hogy Magyarország a külső erőforrások helyett belső erőforrásokra támaszkodik, a kormány magyar embereket és családokat szeretné támogatni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Családok budapesti világtalálkozójának szünetében tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Tuzson: a biztonságunk kerülhet veszélybe, ha Brüsszel lazítani akar a szabályokon

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

Tuzson Bence

Magyarország szigorú szabályokat alkotott, erős határt szabott a migrációnak, de “a biztonságunk fog veszélybe kerülni”, ha Brüsszel lazítani próbál a rendszeren – mondta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tovább »

A hétvégén több mint hatvan migráns próbált Szerbiából Romániába szökni

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

A hétvégén több mint hatvan, Szerbiából átszökött illegális bevándorlót, köztük több kubai állampolgárt tartóztattak fel a román hatóságok – derült ki a román határrendészet vasárnap közzétett összesítéséből. Tovább »

Uniós biztos: a migráció és a biztonság ma már globális kihívás

2017. március 28., kedd · Hozzászólok

Trócsányi László; AVRAMOPULOSZ, Dimitrisz; Pintér Sándor

A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető, egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel – mondta Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. A biztos előzőleg megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Tovább »

Bakondi: mostantól senki sem léphet be illegálisan az országba

2017. március 28., kedd · 6 hozzászólás

Kontrát Károly; Bakondi György

Mostantól senki sem léphet be illegálisan Magyarországra, az illegális határátlépőket az egész országból a tranzitzónákba szállítják vissza – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

BM: a határvédelem felkészült a megerősített jogi határzár életbe lépésére

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

A Belügyminisztérium szerint a határvédelmi szervek felkészültek a megerősített jogi határzár március 28-ai életbe lépésére, a végrehajtáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak. Tovább »

Illegális bevándorlás – Szijjártó: egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. Tovább »

Bakondi: a kormány elszánt migrációs politikája mellett, nem akar a londonihoz hasonló következményeket

2017. március 24., péntek · 5 hozzászólás

A magyar kormány elszánt az eddigi migrációs politikájának folytatása mellett, nem akar a londonihoz hasonló következményeket, ezért is kérdezi meg a magyar embereket egy nemzeti konzultáción újra arról, mi a véleményük a kérdésben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szakértő: az uniónak magának kellene megoldania a határvédelmet

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

Abból az egymilliárd euróból, amelyet az Európai Unió Líbiának adhat az onnan induló migránsok visszatartásáért, az uniónak inkább magának kellene megoldania határainak védelmét – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Tovább »

Német lap: Merkel a német határok lezárására készült 2015 szeptemberében

2017. március 5., vasárnap · Hozzászólok

Angela Merkel német kancellár és kormánya a migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015 szeptemberében arra készült, hogy lezárja Németország déli határát, és ez azért nem történt meg, mert senki sem vállalta a felelősséget a döntésért – írta a Welt am Sonntag (WAS) című vasárnapi német lap. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: a kormány fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet (FRISSÍTVE)

2017. március 2., csütörtök · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A kormány fél évvel meghosszabbítja az egész ország területére érvényes tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János azt is bejelentette, hogy a visegrádi országok azt szeretnék elérni, hogy az élelmiszerek kettős minőségének elkerülése végett a fogyasztók érdekeit jogszabály védje. Tovább »

Orbán: nemzeti konzultáció indul a Magyarország előtt álló veszélyek kérdésében

2017. február 20., hétfő · 14 hozzászólás

Orbán Viktor

Nemzeti konzultáció kezdődik annak az öt veszélyforrásnak a kérdésében, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: 2021-re négysávos út köti össze Szegedet és Debrecent (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 18 hozzászólás

Lázár János

Lázár János szerint Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti az elmúlt években helyreállított közbiztonságot. Bejelentette, hogy a kormány jóváhagyta a Szegeddel kötött megállapodást. Tovább »

Orbán Viktor: minden állami vezető kapjon államtudományi képzést

2017. február 14., kedd · 3 hozzászólás

orban_viktor07_gs

A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjának adott interjújában. Tovább »

Illegális bevándorlás – Migrációkutató Intézet: változóban a németek hozzáállása

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

Az, hogy a német politikusok a megakadályozott merényletekről is hírt adnak, tehát beszélnek a veszélyről, arra utal, hogy változóban van a hozzáállásuk az illegális bevándorláshoz – mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Tovább »

Illegális bevándorlás – KKM: a kormány ellenáll a kettős nyomásnak

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

Menczer Tamás

A magyar kormány továbbra is ellenáll a kettős nyomásnak: a határainkat illegálisan senki sem lépheti át, és Brüsszel a magyarok akaratával ellentétesen senkit sem telepíthet be Magyarországra – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Bakondi: az unió nehezen tanul és von le következtetést

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

Kontrát Károly; Bakondi György

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unióban továbbra is az új menekültügyi eljárás egységesítését és a kvótarendszert készítik elő, ebből is látszik, hogy az EU nehezen tanul és nehezen von le következtetéseket. Tovább »

Alapjogokért Központ: az Európai Bizottság továbbra is a kényszerbetelepítésben látja a migrációs válság megoldását

2016. szeptember 16., péntek · Hozzászólok

Az Alapjogokért Központ szerint az Európai Unió továbbra is a migránsok kötelező szétosztásában látja a migrációs válság megoldását, és érvényben vannak a vonatkozó jogszabály-alkotási eljárások. Tovább »

Nyugodtak a mindennapok a déli határ mentén – a migrációs helyzetet értékelték Mórahalmon

2016. július 15., péntek · 2 hozzászólás

migracios_konferencia02_gs

A hazánk déli határa mentén fekvő települések lakossága fellélegezhetett az ideiglenes biztonsági határzár megépítése, majd a bevezetett jogi határzárnak köszönhetően, ám a súlyosbodó globális migrációs válság továbbra is együttgondolkodásra sarkall – hangzott el az „Összefogásban a migráció kihívásai ellen” címmel rendezett testvérvárosi találkozón Mórahalmon. Tovább »

Illegális bevándorlás: fejenként negyedmillió euróért tagadhatnák meg menekültek befogadását az uniós tagállamok

2016. május 4., szerda · 2 hozzászólás

Illegális bevándorlás – Migránsok Szentgotthárdon

Menekültenként 250 ezer euró (77,7 millió forint) “szolidaritási hozzájárulás” fejében tagadhatnák meg ideiglenesen az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a menekültek automatikus elosztásában – derül ki az Európai Bizottság által szerdán elfogadott javaslatból.
Tovább »

Kvótareferendum – Kúria: lehet népszavazást tartani

2016. május 3., kedd · Hozzászólok

A Kúria szerint lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében, a testület ugyanis kedden elutasította a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítő határozata ellen benyújtott jogorvoslatokat.
Tovább »

Több mint 100 migráns jutott be Ceutába, a spanyol észak-afrikai enklávéba

2016. április 23., szombat · Hozzászólok

Több mint 100 migráns jutott be szombaton Marokkóból Ceutába, kihasználva a különösen alacsony szintű apályt, mert így meg tudták kerülni a spanyol észak-afrikai enklávé körül húzott és a Földközi-tenger vízébe is benyúló határkerítést.
Tovább »

Szijjártó: a migrációs válság az egyik legsúlyosabb európai válság a II. világháború óra

2016. április 21., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter; RINKEVICS, Edgars

A migrációs válság az egyik legsúlyosabb európai válság a második világháború óra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a visegrádi, a balti és az észak-európai államok külügyminisztereinek csütörtöki lettországi tanácskozása után telefonon az MTI-nek nyilatkozva.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Botka László végleg leszerepelt a migrációs helyzet kezelésében

2016. március 23., szerda · 18 hozzászólás

SZSSzeged polgármestere végleg leszerepelt a migrációs helyzet kezelésébenmutato_sajtotajekoztato_002

“Botka Lászlónak ki kell állnia és tisztáznia kell, hogy mit ajánlott fel az Európai Parlament szocialista elnökének” – írja Tóth Péter, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője portálunkhoz eljuttatott közleményében Martin Schulz, az Európai Parlament elnökének Stern magazinban megjelent interjújára reagálva. A közlemény az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Több száz migráns indult meg gyalog a macedón határ felé

2016. március 14., hétfő · 5 hozzászólás

Több száz migráns indult meg a görög-macedón határ mellett fekvő idomeni táborból a macedón határ felé, ahol illegálisan próbáltak meg átjutni, s miután ez nem sikerült nekik, újabb útvonal után néztek – jelentette a helyszínről az al-Dzsazíra arab hírtelevízió balkáni irodájának tudósítója hétfő délután.
Tovább »

Egy év börtönre ítéltek egy koszovói migránst Szegeden

2016. március 8., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a koszovói férfit, aki a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta harmadszor lépett be illegálisan Magyarország területére.
Tovább »

EU-török csúcs – Orbán Viktor: megállapodás született a határok lezárásáról

2016. március 8., kedd · Hozzászólok

Orbán Viktor

Vége van annak az időnek, amikor ellenőrzés nélkül lehetett a nyugat-balkáni útvonalon közlekedni, az uniós vezetők döntöttek: le kell zárni az embercsempész útvonalakat, ami azt jelenti, hogy a határokon is helyre kell állítani a rendet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben újságíróknak az Európai Unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozóját követően kedd hajnalban.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Kormányszóvivő: a határoknál zajló folyamatok megállítása az első feladat

2016. március 7., hétfő · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a migrációs válságban a határoknál zajló folyamatok megállításának kellett volna az első lépésnek lennie, erről a hétfői EU-Törökország csúcstalálkozón fognak egyeztetni.
Tovább »

Illegális bevándorlás: több mint négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

2016. március 7., hétfő · Egy hozzászólás

Illegális bevándorlás - Szerbia

Összesen 409 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén, két gyanúsított ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Bakondi: Magyarország felkészült a kerítés építésére a román határon

2016. március 5., szombat · Hozzászólok

Kontrát Károly; Vargha Tamás; Bakondi György

Magyarország kész a kerítés építésére a magyar-román határon, amennyiben a migrációs helyzet szükségessé teszi – jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója szombaton, egy budapesti sajtótájékoztatón.
Tovább »

Több mint 200 eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

2016. március 5., szombat · Hozzászólok

Kétszázharmincegy migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség határzár tiltott átlépése miatt a héten, határzár megrongálásának bűntette miatt két terhelt ellen indult eljárás – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szombaton az MTI-t.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Szakértő: a következő években további támadásokra kell készülni

2016. március 5., szombat · Hozzászólok

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a következő években fel kell készülni arra, hogy időről-időre az iszlám, szélsőséges elkötelezettségű, terrorizmusra hajlamos és arra felkészített sejtek különböző akciókat fognak végrehajtani Európában.
Tovább »

Eurostat: rekordszámú, több mint 1,25 millió menedékkérő érkezett tavaly Európába

2016. március 4., péntek · Hozzászólok

Rekordszámú, legalább 1,25 millió új menedékkérő érkezett a tavalyi évben Európába, ez több mint kétszerese a 2014-ben regisztrált számoknak – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által pénteken közzétett friss jelentésből.
Tovább »

Következő oldal »