Közélet

A cseh és szlovák rendőrök után a lengyelek is megérkeztek Szegedre + FOTÓK

A cseh és szlovák rendőrök után a lengyelek is megérkeztek Szegedre + FOTÓK

2015. november 6., péntek
A cseh és szlovák rendőrök után a lengyelek is megérkeztek Szegedre + FOTÓK
lengyel_rendorok11kf

Péntek délután 43 határőr érkezett meg Szegedre Lengyelországból, hogy segítsék magyar kollégáik munkáját a schengeni határ védelmében a magyar-szerb határszakaszon.

Az egyenruhásokat a

délelőtt folyamán

Pintér Sándor

belügyminiszter fogadta Budapesten, aki köszöntője után - a korábban Magyarországra érkezett cseh és szlovák rendőrökhöz hasonlóan - karszalagokat adott át a lengyel határőröknek, kérve, hogy ezzel teljesítsék szolgálatukat. Ezeket kifejezetten erre a célra terveztették. A karszalag közepén a "V4" felirat látható egy kék körben, amelyben csillagok utalnak az Európai Unió zászlajára, ezt pedig a visegrádi négyek - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - nemzeti zászlói veszik körül. Korábban

ötven szlovák

és

ötven cseh

rendőr érkezett hazánkba, miután a visegrádi országok vezetői úgy döntöttek, hogy az Európai Unió jogszabályainak, a schengeni egyezménynek közösen szereznek érvényt Magyarország külső schengeni határain. Az egyenruhások a magyar törvények szerint önállóan is intézkedhetnek a migránsokkal szemben.

43 lengyel rendőr érkezett Szegedre, hogy segítsenek a magyar kollégáiknak megvédeni a schengeni határt. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586704

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.